Når du vælger dit føste terrarie er det selvfølgelig vigtigst, at dette passer til den slange du har valgt, eller at du vælger en slange der i størrelse passer på det terrarie du eventuelt allerede har stående. Der er mange diskussitioner omkring terrariestørrelser.
 
For at slangen skal fungere ordentlig skal du have styr på følgende:
 
1. Terrariet
 
2. En varmeplads på ca 32-35 grader
 
3. Et koldere sted på 22-25 grader
 
4. Lys / daglys (UV lys)
 
5. En eller flere grene at klatre på (afhængig af om slangen er bund- eller træ-levede)
 
6. Bundlag
 
7. Vand
 
8. Et eller flere skjul (afhængig af om slangen er bund- eller træ-levede)
 
Ad 1. Terrariet kan typisk være et af glas eller et lavet af træ, der er fordele og ulemper ved begge, læs denne:http://www.mos-eisley.dk/SlangeReden/Lists/FAQ%20%20OSS/DispForm.aspx?ID=8
 
Ad 2+3. Varmepladsen klares typisk med en spotpære, er terrariet ikke højere en 40-50 centimeter kan en 40-60W spotpære (http://www.mos-eisley.dk/SlangeReden/Billeder/Udstyr/Spot%2040W.jpg) typisk give en fin varme istedet for at fare ud og købe en varmemåtte med tilhørende termostat, dette koster hurtig 400-500 kr. Ved en vælge en spotpære centreres varmen mod en mindre sted i terrariet end med en normal pære - dette giver automatisk at den anden ende af terrarie bliver køligere, altså den kolde ende.
 
Er terrariet højt, kan man montere en rigtig varmepære (http://www.mos-eisley.dk/SlangeReden/Billeder/Udstyr/Heat%20Glo%20100W.jpg), bemærk dog at 100W koster en del strøm pr. år.
 
Ved trælevende slanger kan en varmeplade med fordel placeres øverst i terrariet, da slangen så kan varme sig her, og idet varme breder sig op af vil terrariet kølige del være i bunden.
Brug aldrig varmesten til dine slanger, disse har ry for at kunne give slemme forbrændinger!
Husk endelig at sætte et termometer (og evt. hygrometer) i terrariet, her er de digitale helt klart de både bedste og billigste, f.eks har Biltema et ude/inde termometer til 30,- med dette kan man se temperaturen 2 steder i sit terrarie (http://www.biltema.dk/products/product.asp?iItemId=93263). I TIGER butikkerne kan man ofte finde dem til bare kr. 20,-
 
Ad 4. Lyset - det kan være rigeligt med lyset fra spotpæren til varme, ellers kan man opsætte andre lamper, husk blot at skærme disse godt, da flere slange-arter gerne ruller sig rundt om varmekilder, dette kan give slamme forbrændinger.
Enkelte arter (dog meget få) kræver UV-lys, dette bør man undersøge og så evt. købe en lysstofrør med UV i.

Vand klares med en mindre eller en større plastikbøtte, eller køb en reptil vandskål hvis det skal se lidt pænere ud.
 
Ønsker man natbelysning bør man montere en billig blå standard pære med lavt Watt, der er ingen grund til at købe Night Glo (http://www.mos-eisley.dk/SlangeReden/Billeder/Udstyr/Night%20Glo%2040W.jpg) i butikkerne, dette er bare en almindelig pære med et lilla-sort folie over, den bliver afsindig varm og bruger nok en masse strøm i forhold til dens lys-afgivelse.
 
Ad 5. Grene kan både købes og findes i naturen, check det du tager ind fra naturen godt for svampt og råd, og rengør og rens det godt, enten med en tur i ovnen eller overhældning med kogende vand en eller flere gange.
 
Ad 6. Underlaget bør være noget der er egnet til reptiler, typisk reptil bark, pressede spåner eller små træstykker. Det skal være let at rengøre, her er de pressende spåner gode, da de suger afføring bedre end f.eks reptilbarken. Nogle sværger endda til avispapir. Som med mange ting skal der ofte lidt experimentering eller erfaring til.
Prismæssigt kan der være meget stor forskel på bundlaget, noget af det billigste er spåner eller flis-stykker til noget af det dyreste som er reptilbark.
 
Ad 7. Vand skal der være så slangen kan bade i det, dva. en skål af passende størrelse. Dette skal skiftes mindst 2-3 gange om ugen, hold fra starten øjne med tegn på sydomme som blodmider i vandet.
 
Ad 8. Skjul kan laves af hule stammer, barkstykker eller bare en papkasse med hul i, - specielt bundlevende slanger vil gerne skjule sig.
 
De vedhæftede filer viser mine terrarier p.t. 2 stk 128L i glas med en spotpære som varmekilde, 1 stk 63L med en spotpære som varmekilde samt et hjemmelavet i træ med både en varmemåtte i bunden, en 100W (infrarød)varmepære og et lysstofrør (i 2006).