Selv forsøger jeg at holde mig til følgende ting:
 
1. Slangerne skal have frisk vand hver 2-3 dag
 
2. Dagligt efterses for afføring og dette fjernes hurtigst muligt.
 
3. Slangernes terrarier skal rengøres (evt. med sprit) hver 4-6 uge og der skal helt nyt bundlag i - dette er "tit" for nogle, til gengæld er mit bundlag ikke særlig tykt.
 
4. Voksne slanger fodres hver 8-10 dag, 1-2 små mus til voksne snoge, 1-2 rotter eller 2-3 mus til voksne kvælere, dette kan variere en del efter slanges størrelse og lyst til at spise. Slanger sulter næppe sådant lige, men det er klart at fodring ofte giver en hurtigere vækst.

Fodrer man med dødt kan man sommetider tilsætte Reptil mineral:


Jeg fodrer altid i en box, gerne med en avis i bunden istedet for en kold plastik bund. Min erfaring siger også, at lidt ro og mørke gør underværker, så jeg ligger gerne et håndklæde over og lader boksene stå 1 times tid. Ofte kan de hjælpe at vifte med foderdyret foran slangen, så den hugger på det og derefter kan man ruske det lidt for at simulere at det er levende, så slangen tager godt fat om det. For nogle slanger gælder det at man bare ligger foderdyret i boxen og så spises det. Læs evt. Hvad er godt og skidt ved levende foder
 
5. Små slanger fodres hver 4-5 dag med 2-3 pinkies eller 1 nathalmus pinkie (http://www.mos-eisley.dk/SlangeReden/Billeder/Foderdyr/Nathal-pinkie.jpg).
Også her er det i bokse med avis og mørklægning og samme metode som nævnt ovenfor.
 
6. Gå ikke i panik hvis slangen ikke spiser, det sker jævnligt hos mange slanger og kan være et udtryk for at slangen er på vej i, eller i hamskifte. Typisk vil den spise næste gang.
 
6. Man kan vælge at holde en logbog over alle hændelser som fodring (eller at den ikke ville spise), rengøring, sygdom og hamskifte noteres i slangens ""dagbog"", her kan man bruge sit eget system eller f.eks Degei Husbandry Database