De gode sider
 
1. Det er typisk nemmere at fodre med levende foder, de fleste slanger tager hurtigt eller efter lidt lugten/fornemmelse af byttet ved og kvæler dette. Fodring med dødt er efter min opfattelse en oplevelse der langt fra er successfuld hver gang.
 
2. Levende bytte er slangens naturlige føde, og mange mener at man bevarer nogle instinkter som slangen har.

3. Nogle mener, at det at slange får "trigget" sit jagtinstinkt engang imellem gør den roligere ved håndtering; personligt er jeg nok ret skeptisk overfor dette.
 
De dårlige sider
 
1. Det kan være besværligt at få fat i levende foder, både tidspunktsmæssigt og til rimelige priser.
 
2. Levende foder som gnavere lider helt bestemt et kort stykke tid mens de kvæles (og de piver også) hvilken kan være ubehageligt for nogle mennesker; alternativet at man selv afliver dem inden bespisning er lidt bedre.
 
3. Levende foder kan skade slangen, idet en mus rotte kvæles vil den naturligt forsøge at kæmpe sig fri, og et af midlerne til dette er at bide slangen, dette har jeg selv oplevet et par gange og er en stor grund til ikke at fodre med levende. Sker det at slangen får sår, kan disse behandles med Klorhexidin.
 
4. Rotter og mus skider ufatteligt meget, og stanken kan være en smule generende, samt alt det lort de når at lægge i fauna eller opbevaringsbox og i selve foderboksen.