Type

Surround Soundbar

Min rating (1-5 Stjerner)

(star)(star)((star))Jeg havde købt dette sæt til test eller "keep" - efter at have set en række Youtube videoer mod "konkurrenten SAMSUNG HW-Q995C

Om de er konkurrenter er kun på den måde, at der kan være ensartedhed mellem ydelse/pris, for Samsung sættet er noget billigere, men jeg kan ikke se at det på nogen måde ellers når op på Sonos sættet.... specielt pga. de 2 enormt gode Era 300 baghøjtalere som er med i Sonos sættet.

Med igen Blade Runner 2049, Top Gun - Maverik og Dune som test fim - var det rigtigt godt - det kunne jeg sagtens leve med, og på nogle punkter overgik det bestemt mit nuværende anlæg.

Men det er en soundbar - og også front "wide" og "top" opnår man trods alt ikke helt - og jeg har endda træloft i 2,36 meters højde, det skulle være rimeligt ok for at "bounce" lyd tilbage.

Et lille note er at rigtigt meget på div. streaming kanaler slet ikke er Atmos endnu, f.eks er Top Gun - Maverik på Netflix i 5.1 - ligesom en masse andre nye film.

TV lyd 

Her var den rimelig ok - bedre end Samsung sættet, - men generelt er der rigtigt meget center men ikke Samsung'ens "diskantet"hed....

Det ville jeg kunne vende mig til - lyden er så vildt anderledes end mit eget lidt "brummende" system, men flere Youtube video'er og TV var med underlig ulden lyd oplevede jeg, og da jeg switchede tilbage på mit eget nuværende anlæg, blev det bare tydeligere.

Musik

Her skuffer den en smule, men det er meget bedre end Samsung sættet - igen er stereo vist ikke rigtigt opnåeligt (men man har jo heller ikke rigtigt højre og venstre - ud over måske et par små højtalere i hver side af soundbaren), men det kunne spille noget højere og stadig rent, - men langt fra hvad min Marantz SR7012 med et par gulvhøjtalere kan klare.

Så her faldt det lidt til jorden, selv om vores primære musik kilde faktisk "bare" er Youtube via Samsung TV'ets indbyggede App, eller via Apple TV'et.

Konklusion

Rigtigt godt (surround)sæt - men rigtigt, rigtigt dyrt også!!; kommer man fra TV lyd er der jo en 2000% forbedring, kommer man fra Hi Fi lyd, så er det lidt downer rent musik mæssigt..  Man vil aldrig opnå en ordenlig stereo (Direct) lyd.

Visuelt er begge systemer pæne, men Sonos ligger igen en tand over Samsung (måske soundbaren lidt undtaget, der kan jeg faktisk godt lide Samsungs kantethed og "industrialiserede design", men igen - smagssag - det meget blanke på Sonos er måske heller ikke for alle mennesker, det er ret meget pianolak på sub'ben.

Men mangler man noget godt til stuen, så er det et super godt allround system, men dyrt. Måske er Sonos også for dem er vil have Sonos andre steder i huset og opleve de muligheder, det kan Samsuns sættet ikke.

Igen, vi tager noget 5.1.1 (eller 2 Subs son Sonos understøtter) multichannel, og hvad man når af "mere" er mig uklart. At højtalere peger til siden og opaf giver ikke uendelig lykke eller magi...

Jeg savner bestemt at man evt kunne købe en extra sæt højtalere til højre og venstre, men det kan man ikke.

Jeg havde store problemer med at sætte det op, den ene Era 300 ville bare ikke opdatere, Appen er underlig, bare mig 20 gange reset min router (og NEJ, min router skal IKKE reset'tes) og reset højtalerne - løsningen blev at sætte et Lan (Ethernet) kabel i den (det blev så USB-C til lan) - men den kan ikke fungere med LAN i fornal funktion, igen lidt tosset syntes jeg.


Opsætning var en stor skuffelse...

Sonos får generelt en del kritik for at der ikke er ordenlig EQ og lyd indstillinger osv, men jeg syntes faktisk det var ganske passende og at mulighederne i app'en var super, men Sonos er nok ikke for del der vil kalibrere ned til mindste detajle - de har deres "Trueplay" tuning, hvor jeg igen måske er sådan lidt "la la" om den reelle værdi af det, men igen - havde de IKKE noget sådan, så var det helt sikkert en punkt der ville blive rettet som kritik mod dem.

Update: Jeg har siden testen været lidt rundt i Sonos verden - ikke som lytter dog - men opsætningsmæssigt; og det er klart gået op for mig, at man hænger ret hårt på de valg som Sonos bestemmer - f.eks kan man godt have 1 eller 2 Sub's af den fulde størrelse, men 2 Sub mini er ikke understøttet. Man kan heller ikke have 2 x Era 300 som front left og right hvis man ville - argumentet er at det vil lyde dårligt: - det er måske rigtigt, men man kunne jo f.eks sætte Arc baren i en center mode. Men sådanne ting er slet, slet ikke lad'sig'gørligt.

Update 2

Sonos har indtaget hjemmet - læs Incoming Sonos

Update 3

Sonos har forladt hjemmet. Efter at have testet hele systemet (med 2 Subs) var både Anette og jeg enige om at dette var slet, slet ikke pengene værd... Musik var ekstremt dårligt (læs ovenstående) - TV lyd ofte uldent eller diskantet og alt i alt var det bare ja: Pivringe..... til 25K... Så det røg tilbage til El Giganten. Derfor er dets før ret fine score også ned-justeret en del. Sideløbende med dette lancerede Sonos jo en ny App med masser af mangler og brugerklager, det var ikke afgørende overhovedet, men tankevækkende at man er så bundet op til hvad Sonos mener man kan og skulle kunne... Af samme grund bliver det næste nye system næppe trådløst.
Eftertænksomhed har nok også fået mig til at tænke at hvad SAMSUNG HW-Q995C giver for ca. 7500 kr i forhold til Sonos, er vildt.

Reviews