Jeg elsker generelt at se film, men må også sige at der er forskel på at se film som ung og "ældre" - samt hvis udbuddet er én kanal og biografen - eller som idag 100'vis af kanaler og streaming tjenester - der er langt mellem de helt store...

Som ung tror jeg også at de fleste kan opleve en lidt større facination af film end de fleste kan idag. Ikke at det ikke er muligt..men..

The Matrix (1999)

Absolut den bedste film jeg har set og min absolutte favorit. Denne film er bare gennemtænk og konceptuel, skabte en helt ny genneration af film og kampsekvenser. Endelig er der alle de fremragende billeder og metaforer der gennemsyrer filmen - scorer 10 af 10!

Desværre følger 2'eren og slet ikke 3'eren trop i kvalitet, den daler støt og specielt 3'eren er alt, alt for underlig, her taber plottet virkelig kraft. 
Action scenerne i alle 3 film er dog bare top, top fede!!! - Bla. motorvejsscenen i 2'eren, hvor mna byggede en mindre motorvej til formålet udenfor Los Angeles...

Mit all-time favorit citat kommer også fra "The Matrix:

"Neo, sooner or later you're going to realize, just as I did, that there's a difference between knowing the path and walking the path" 
 - Morpheus, The Matrix, 1999


Watchmen (2009)

En glimrende filmatisering af Moore's tegneserie (6 bind), omend det bestemt ikke har været muligt at få alle sub-historier og nuancer med. Men selve stemningen omkring nærheden af atomkrig, ensomheden blat mange og ikke mindst et samfund i forfald - den stemning er intakt.
Det er et stærkt element at hovedspersonerne i det store hele er "ukendte" skuspillere, det giver en anden effekt end hvis det var kendte - det tilfører noget authencitet.
Specielt afbildningen af Roarschach som en der har set gud forlade verden er stærk i stemning, især hans kompromiløshed, koste hvad det vil. 

Også et fedt soundtrack der er lagt på, f.eks der hvor Cohen's "Halleluja" er på.

Jeg har de 6 danske tegneseriebind , hvorfra filmen stammer - og jeg har læst dem mange gange. Der er en del mere nuancer i dem end i filmen, så læs dem endelig.


Batman Begins (2005)  /The Dark Knight (2008) / The Dark Knight Rises (2012)

Batman - min absolutte filmhelt siden jeg var lille, er her afbilledet i hans "rigtige" rå form, ikke som i 60'erne og 70'ernes tju bang film. Jeg har altså set Batman som han repræsenteres i nyere tid af Frank Miller i f.eks miniserien "Nattens Ridder", rå og med en option til at dræbe, hvis det er nødvendigt.

Christian Bale og Heath Ledger er jo uffateligt imponerende i disse film, der er ret gennemførste - med et mørkt univers. Knivskarpt instrueret af Christopher Nolan, der også står bag den fantastiske Inception

 På Tegneserier siden kan du se lidt af de Batman / Dark Knight ting jeg har.


Avatar 3D (2009)

Fantastisk og nyskabende film, omend baseret på et standard god/bad western tema, hvor RDA er cowboys og Navi'erne er indianerne. Filmet i både 2D og 3D og jeg var inde og se 3D versionen, det er en fantastisk verden og fantastiske figurer James Cameron har skabt, og så lige 3D oveni - Wauw!!

Ligesom Aliens, The Matrix og Jurassic Park er dette film der i filmhistorien står som skelsættende for mig!


 

Aliens (1986) & Alien 1, Alien 3

En stærk film der gjorde et utroligt indtryk på en 16 årig knægt! - James Cameron (Terminator) er cool. En skam at specielt efterfølger nummer 4 havde en dårlig slutning med det værste "monster" jeg har set, Stan Winston var der vist lige brug for der!

Besøg  HR Giger for flere Aliens :-)

http://www.imdb.com/title/tt0090605/


 

Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring, The Two Towers og Return Of The King

The Hobbit: An unexpected Journey, The Desolation of Smaug og The Babble of the Five Armies

2Stærke Trilogier der gør et udsletteligt indtryk, - godt hjulpet af moderne teknisk. De mest fantastiske kampscener man kan forestille sig. Trilogierne der ikke kan slåes foreløbelig, Peter Jackson har virkelig udrettet et fantastisk arbejde. Jeg har faktisk aldrig læst nogle af bøgerne, men mange af personlighederne er meget facinerende.

http://www.imdb.com/title/tt0167261/


 

Star Wars (1979)

Igen en fantastisk trilogi med alle elementer der skal være; drama, action, magi og lidt kærlighed...

Set over tid har de "nyere" film i serien (Episode I,II og III) fået en rimelig hård medfart, og jeg syntes egentlig ikke at de er så gode mere....de 3 første har bare en speciel "feel" og appeal, men man skal også huske tiden og min alder da jeg så dem.

De nyeste "Force Awakenens" og "Rouge One" er mere moderne og direkte i sproget - disse finder jeg ganske udemærkede, men de kommer ikke til at leve op til de gamle.

Alt det nye Star Wars - The Clone Wars kender jeg slet ikke, for mig falder det helt udenfor - men der er ingen tvivl om at den yngre generation er med bølgen.

Jeg har tidligere samlet på Star Wars Tegneserier, se siden Tegneserier hvor der er scan af frontcovers fra mine blade.


 

Starship Troopers

En fantastisk sci-fi film af en af mine ynglings-instruktører, Poul Verhoven (Robocop m.v.)  Også god fordi alle skuespillere ikke er stjerner af karat, men ret ukendte. "Would You like To Know more..."

Den er instrueret af den fantastiske instruktør Paul Verhoven. Der kom siden en 2'er, der desværre ikke er af Paul Verhoven, den behøver man bestemt ikke se.


 

Mad Max (1979) 

Opfandt en helt ny genre og satte australske film på landkortet.
Som barn (9-10 år så jeg den ufatteligt mange gange på vores gamle VHS, nærmest i træk klistret til skærmen - men det var jo også før TV2, TV3 og nu streaming...). Mel Gibson er (var) bare sej i denne film.

2'eren er alt andet end et mesterværk, mens 3'eren faktisk er en rigtigt god film.

Senest er Mad Max : Fury Road jo kommet til - en film jeg også vil kalde for hæderlig og ganske udemærket, men nok heller ikke mere.


 

The Terminator (1984) & T2, T3

Igen, James Cameron med en fantastisk og futuristisk film med dystre undertoner. Og den er lavet med relativt få tekniske midler, James Cameron tør hvor andre tier...

I 1984 var en Robot terminator noget helt specielt ingen havde set eller tænkt på før, og animationen og special effekts var helt i top i filmen, selvom de jo egentlig blegner meget i forhold til 2'eren og 3'eren.

http://www.imdb.com/title/tt0088247


 

Predator (1987) & Predator 2 (1990)

Arnold i en fantastisk rolle med et fantastisk uhyre - The Predator - lavet af igen fantastiske Stan Winston der har designet en masse af de sejeste uhyrer i Hollywood (inkl. Aliens).

Jeg er vild med Predator conceptet, og syntes også godt om "Predator 2" - der har Danny Glover i hovedrollen.

Efterfølgende er der jo kommet "Aliens Vs. Pedator" der er ganske udemærket, "AVP2:Requim" der er en decideret skodfilm og endelig den fremrangende "Predators" fra 2010

http://www.imdb.com/title/tt0093773/Pitch Black, Chronichels of Riddick & Riddick

En fed trilogi med Vin Diesel.

http://www.imdb.com/title/tt0134847/

http://www.imdb.com/title/tt0296572/

http://www.imdb.com/title/tt1411250/Blade Runner og Blade Runner 2049

Fantastisk SciFi Thriller med dyste aspekter omkring vores samfund i fremtiden, og et fortælling om kynisme og Kærlighed.

BR 2049 følger godt op med de fantastisk landskaber, brægende musik/lyde og en slowly-ness der er fantastisk.

Kan man lide Blade Runner stilen er man nok også på en eller anden måde til NetFlix' Altered Carbon som jeg har set omtalt som en "pornoficeret Blade Runner"The Dictator (Diktatoren)

En aladeen film, der bare lige er til at aladeene over !!

https://www.imdb.com/title/tt1645170/