Blog

Bling på RAV4

Igår modtog vi RAV'en med lidt Bling - gule kalibre og trinbrædter!

Bestået 23-12-2020

Bestået mandag 08-12-2020 

Havde jeg faktisk 01-04-2020 - men pga. af Corona blev det først holdt 23-09-2020 - 2 dage efter jeg blev 50 år.

Anyway, fremmødet var jo Corona ramt, men der var champagne og tappas - fornemt.

Og en fin tale fra min chef Lasse, der jo er min chef 3. gang.

MTB i Vejleområdet

Uge 31 var vi i sommerhus i Andkær Vig, lige udenfor Vejle. Vi havde lånt et sommerhus af Henrik og Kristina, nu hvor vi havde corona-aflyst vores tur til Bispinger Heide Park (sad)

Vi valgte heldigvis at tage MTB cyklerne med og det blev en god ting, da området omkring Vejle er meget kuperet - og at der faktisk skulle være 175 Km markerede MTB ruter dernede. Dem så vi nu ikke ret meget til.

Men området er vel-kuperet med store og små stigninger og vi fik da begge betvunget flere af dem begge to. Klassisk er nok opstigningen ved Munkebjerg Hotel, den er rimlig ok og snegleformet, ala franske og italienske bjergveje - omend lidt kort; men så må man jo tage den flere gange.


Anette W. Nielsen og Normann P. Nielsen fik cyklet godt rundt på de små veje og Normann fik kørt lidt trail rundt omkring i skoven og ved fjorden i Andkær Vig.

Fredag før afrejse var Normann lige forbi sporet i Sønderskoven på anbefaling fra andre MTB'ere

Igår fik vi "ejerskab" over Emma:

Som vi har overtaget efter vores gode venner Henrik og Kristina.

Hun er 7 år og en lille bitte Yorkie ....

Anette med på MTB

Igår tog Anette og jeg en tur til Troldhøjsporet sammen. Ved et "uheld" fik jeg hende ind på sporet som er ret svært.

Lang historie kort, da jeg ventede på hende lidt længere henne på sporet, var hun styrtet ned af en skrænt, heldigvis uden skader - og kom frem og stadig i godt humør.

Vi skiltes derefter og hun blev sendt på et andet spor, mens jeg prøvede den blå bane. Det resulterede også i et styrt, da jeg var stoppet og forsøgte at gå/kante mig ned et sted jeg ikke turde cykle. En gut stoppede for at høre om jeg var ok, da jeg vist var lidt højlydt (smile)

Alt i alt en sjov oplevelse vi kunne grine af sammen da vil rullede hjem med diverse småskrammer.


Jeg får cyklet en masse og har hevet Anette med et par gange, og Toke en gang. Endnu..

En af udfodringerne alene er forbedring af tiden i Konghøj - det er teknisk en sjov rute og tidmæsswigt en udfordring, man okser på i ca 35 minutter uden stop.

Rent tekniks er jeg på vej, og også styrkemæssigt - en af mine svagheder er nok alt for meget brems og for lidt kurveudnyttelse..

Igår forbedrede jeg tiden igen!!

Så kom der sådan en fætter i huset:

Efter at have haft cyklen ca 1/2 års tid må jeg konstatere at det er en fin, men ret tung cykel - og sikkert langt fra optimalt i skoven. Den er også større end lige forventet.

Behagelig til landevej og grusvej og den kan godt køre trail, men optimalt er det ikke.


Tiltænkt bl. Anette W. Nielsen og Toke W.P. Nielsen - men også til lidt mere "Touring" for Normann P. Nielsen - da det er en XL.

Prisen var 5999, men vi fik den for 5400 bananer.

Med beskrivelsen fra Fri Bike Shop:

Med en Scott Aspect SE får du en unik Special Edition udgave, som er skabt i et let og holdbart aluminiumsstel og lakeret i en flot blå farve med grønne detaljer. Denne mountainbike er ideel som en førstegangs mountainbike og kan samtidig benyttes til almindelig hverdagstransport.

Denne mountainbike er en hardtail mountainbike, hvilket vil sige, at der kun er affjedring foran - dette giver en god kraftoverførsel, som især kan mærkes op af bakker - og der skal i mindre grad bruges tid på vedligeholdelse, som der skal ved en fuldaffjedret mountainbike.

Du får en sporty og fremadrettet siddestilling med et komfortabelt greb på det flade styr, hvilket giver god kontrol over cyklen – og med de 18 udvendige gear fra Shimano Alivio får du tilstrækkeligt med gear, så du let kan komme op og ned ad bakker.

På fronten finder du en affjedret Suntour XCT30-HLO-forgaffel med 100 mm vandring, hvilket giver en god effekt når der cykles i terræn og ujævnheder - og med lockout funktionen kan du nemt slå affjedringen fra så det ikke tager noget af farten, hvis der skal cykles på flade strækninger.

Når der skal bremses hurtigt op, er mountainbiken udstyret med hydrauliske skivebremser hvilket giver en meget nøjagtig og kraftig bremsning - og samtidig kræver minimal vedligeholdelse, da der ikke slides direkte på hjulene.

Skal du prøve kræfter af med en mountainbike, så får du en rigtig god start med denne Scott Aspect SE.

Specs:

Model 278429007_h
Geartype Udvendige gear
Fodbremse Nej, uden fodbremse
Bremsetype Hydrauliske skivebremser
Bagskifter Shimano Alivio
Steltype Aluminium
Hjulstørrelse 29"
Forgaffel type Mekanisk affjedring
Dropper post Nej
Steludformning Herrestel
Bagagebærer Nej
Køreposition Sporty
Støtteben Nej
Lås Nej
Lys Nej
Skærme Nej
Kurv Nej
Stel Aspect 900-700 series - Aluminium 6061 Custom Butted Tubing
Forgaffel Suntour XCT30-HLO - Lockout - 100mm vandring
Dæk Kenda Booster - 2.4" - 30TPI
Hjul Syncros X-20 Disc
Gear 18
Bremser Tektro HDM275 hydrauliske skivebremser
Skiftegreb Shimano SL-M2000-9R R-fire plus
Cassette Shimano CS-HG200-9 - 11-36T
Kranksæt Shimano 2x9
Bagagebærer Nej
Lås Nej
Lys Nej
Skærme Nej
Kurv Nej
Støtteben Nej
Forskifter Shimano Altus - FD-M2000
Bagskifter Shimano Alivio - RD-M4000 - 18 Speed
Vægt 14,6 kg

På mountainbiken...

Efter at have solgt mine 2 gamle cykler - Canyon cykel 26-06-2014 og min Avenue City Bike ting, købte jeg en MTB - en Scott Scale 940 af min kollega Nichlas.


Et par gange har jeg kørt med Bo i Dronninglund storskov - det var mine første ture, og det er generelt (der hvor vi kørte) ret let terrain sådan rent underlags og breddemæssigt. Stigninger og bakker er der (der blev jeg skam udfordret!) - men en del er på brede veje til biler, og ellers ret brede stier.

Dronninglund og skoven er et lækkert område må jeg sige...

Næste oplevelse var en tur i Lundby Krat, hvor jeg som hundelufter masser af gange har set MTB ryttere. Så derfor cyklede jeg selv derud en aften, og det er godt nok noget andet end storskoven, der er lidt 2 ting derude: De afmærkede MTB trails og de andre stier - som jeg altid har betragtet som vandre-stier mere end MTB trails.

Men alså, de afmærkede MTB trails er sgu for svære og for stejle (eller min form/teknik er der ikke (smile)) og der var mere fornøjelse i at cykle på den gule rute det meste af rundturen og finde andre små stier og trails. Et par fage efter tog Bo og jeg turen derud, og det var ok, men slet ikke optimalt.

Lundby Krat var altså en blandet oplevelse - men bestemt noget helt andet end storskoven i Dronninglund. Måske bliver den mere atraktiv engang hvor teknikken og formen er bedre....


Forleden skulle jeg så i anden anledning i Ilva og besluttede mig for lige at checke Drastrup grusgrav ud; der har vi engang gået hundetur med MaxiZoo til Valentines Day .....

Og sikke et fedt sted for alle på MTB; det er et virkeligt stort område med en masse trails og 3-4 "dale" - så der er plads til alle.

Terrainet er kuperet og der er både brede og smalle stier/trails at følge - i stor variation. Der er en gruppe mennesker som vedligeholder trails derude har jeg efterfølgende fundet ud af.

Jeg har været derude 2 gange og det har bare været drønfedt - at solen har skinnet med ca. 24 graders varme har selvfølgelig ikke gjort det ringere.


Som kom der nyt TV efter nogle mdr.s overvejelser - jeg ville jo gerne have 82", men det blev der nedlagt veto mod - så 75" blev et kompromis - fair nok.

Valget blev et Samsung på godt bud i Hihi klubben, efter at have set på mange modeller!

Egentlig skulle det ikke være et samsung, da dette tidligere har givet bøvl med vores Marantz SR7012, og jeg ville meget gerne have Google Assistant indbygget (det har Sony og Philips) og evt. Ambilight/Philips Hue (det har Philips) nu da vi er begyndt på Philips Hue.

Men sådan gik det ikke, det blev et Samsung QE75Q70R - og det er sgu et lækkert TV.

Det blev sat op igår i stedet for det "gamle" Samsung UE65HU7505 - der stadig fungerer fint.

Det virker så meget større - og billedet er klart meget bedre.

Så er spørgsmålet bare - hvad skal der ske med det gamle... ?

Philips Hue indtog ..

Læs mere på Philips Hue

Så blev ASB-212 Using Confluence for Documentation and Knowledge Bases bestået.

Testen tog 32 minutter af de 90.

Selvom det var lige ved at glippe; da jeg havde missed at der var et mandatory Webinar der skulle gennemgåes først (og en Home Assignment).

Jeg fikderfor sat gang i at se Webinaret og fik lavet en sag hos Atlassian om fejlen, de sagde at det ikke var en problem.

Og her til morgen kom PASS resultatet.

Bestod denne i tisdags:


Trods lidt Blog "delay" - havde vi en fantastisk tur til Hamburg:

Hugh Jackman - Hamburg 13-05-2019