Du ser en gammel version af denne side. Se den nuværende version.

Sammenlign med nuværende Vis sidehistorik

« Forrige Version 5 Næste »

Det måtte jo komme - også fra min hånd - en ren subjektiv og kun delvis seriøs sammenligning af min gamle Apple iPhone 4s og min nye Samsung Galaxy Note 3.

Da jeg ikke selv har haft en iPhone 5s'er - nævnes denne bare hvor jeg mener det er relevant (eller anderledes end 4s)

 

Størrelse og Vægt

Det er her vi ser de virkelig store forskelle, Noten's skærm er bare så stor og klar og rar at arbejde med, f.eks under læsning af SMS'er, mails og specielt Websider - 5,7" med full HD er altså nice. Der er også mulighed for dual'screening, så 2 apps tager en halvdel hver - det det kan jeg kun sige tja...

Når man efterfølgende får en 4s eller 5s i hånden virker skærmen bare så lille....Der er ingen bad sides ved den store skærm (smil) 

Størrelsesmæssigt syntes jeg heller ikke Galaxy'en er voldsom, jeg kan have den i en bukselomme og tage den op, selv siddende i et bilsæde med selen på. Det er klart at den er noget større end iPhone 4s og iPhone 5s, men jeg finder det ikke en hæmsko (det virker voldsommere på papiret end det egentligt er) - eneste sted den ikke sidder p.t. er på min arm under omgang i motionscenteret, her er den nok lige voldsom; eller - jeg gider ikke købe armholderen for at teste det. Man skal lige vende sig til størrelsen når man taler i den, men igen, det tager ikke mange dage - og et pussigt faktum er nok, at noget af det jeg bruger min mobil mindst til er - at tale i den... det er meget mere mail, sms, web browsing, facebook etc...

Vægtmæssigt føles den ikke tungere end en iPhone 4s - vi taler 28g mere -så er vi altså helt ude på marginalerne hvor man også skal tælle coveret og skidtet/nullermændene med.

 

Operativsystem - Android eller iOS

Der er ingen tvivl om, at Android og iOs er 2 forskellige verdener - der egentlig begge har samme end-mål - at give brugeren en god brugeroplevelse og understøtte apps og god UI. Og dette gør de begge til fulde, men på hver sin måde, hvor iOs er meget strict og frem og samme vej tilbage gennem apps og UI, er Android mere præget af mulighederne for at hoppe rundt i en App - og dette kan være både godt og dårligt; hvor man i iOS sjædent "farer vild", kan man godt blive lidt forvirret i Android Apps.

Til gengæld er jeg vild med Android's 2 knapper - "Tilbage" og "Settings" - hvor iPhone jo egentlig kun har en knap. De 2 knapper er simpelthen så praktiske (alt efter udviklerens evne til at udnytte dem) - men en iPhone med en "tilbage" knap ville være et stort plus.

En af de fede ting ved Android er alle de opsætningsmuligheder der er, nogle gange er det der på Apple er list af en "pain in the ass" -f.eks brug af mp3 som ringetoner, bare lige ud af landevejen.

Største minus ved Android er det at "USB Mass Device" - det at en Android telefon kan mountes som en USB Disk - er fjernet i nyere Android, til fordel for (og nej, det er ikke en fordel !!) MTP - Media Transfer Protocol. Det giver bøvl med at overføre billieder nemt fra Galaxy'en hvis man ikke ønsker at bruge ting som Google+, Piscasa Web Album etc, men faktisk bare vil arbejde med sine billeder flytbare filer. Samme ting har iøvrigt også altid irriteret mig på iOS platformen, hvor iTunes er lidt af et tåbeprogram at arbejde igennem, specielt hvis man råder over mange devices.

Til gengæld er Android godt integreret med en masse Google Applikationer (efter min smag lidt FOR godt) - man bliver hurtigt både Googli'ficeret og Samsung'ificeret. 

 

Apps og Appsstores

Appsmæssigt er der mange apps til begge systemer, en del findes ikke til Android (som min dejlige Marantz remote) og sikkert omvendt...

Google's Playstore er hverken værre eller bedre end Apple Appstore - og begge Stores har mulighed for direkte betaling og autoopdatering af Apps.

Ingen vinder eller taber her - ud over at jeg ikke ved om køb af en App i Google Playstore kan bruges på andre devices.

Stabilitetsmæssigt har alle Apps jeg har prøvet også virket upåklageligt.

Mail/kalender

Mail og kalender virker ganske glimrenden, dog blev jeg overrasket over at CALDav ikke understøttes på Android (Der jo er en Linux) - men integration af kalender via Exchange ActiveSync spiller fint - og via alt det indbyggede Google er gmail og google calender også fint med.

 

Konklusionen

må være at der er slet ikke en vinder, med mindre man er religiøs fanatiker på den ene eller den anden side - begge telefoner (og platforme) er utroligt modne og capable og generelt meget stabile; selvom det må antages at Apple' meget stramme (læs lukkede) iOs eco-system bør give større stabilitet end Androids meget mere åbne platform, kombineret med N antal Android devices der skal understøttes. Jeg har dog ikke rigtigt oplevet flere crash på Galaxy'en end på Iphone.

Men begge telefoner er små kraftværk der understøtter alle de operationer og behov man har til dagligt; skulle jeg på Android siden nævne det største minus, 

En iPhone med stor skærm, "tilbage" og "Setting" knap samt et noget mere flexibelt setup ville være et must. 

  • Ingen etiketter