Blog from March, 2014

Det måtte jo komme - også fra min hånd - en ren subjektiv og kun delvis seriøs sammenligning af min gamle Apple iPhone 4s og min nye Samsung Galaxy Note 3 (Galaxyen).

Da jeg ikke selv har haft en iPhone 5s'er - nævnes denne bare hvor jeg mener det er relevant (eller anderledes end 4s)

Samsung Galaxy Noten har jeg kun haft ca 2 uger, så alle kroge er slet ikke udforsket endnu - en af grundene til at jeg valgte at skifte var først og fremmest ønsket om en større skærm, en pen og så syntes jeg at iOS er stagneret ret meget på det sidste....

 

Hardware,Størrelse og Vægt

Det er her vi først ser de virkelig store forskelle, Galaxyen's skærm er bare så stor og klar og rar at arbejde med, f.eks under læsning af SMS'er, mails og specielt Websider - 5,7" med full HD er altså nice. Der er også mulighed for dual-screening, så 2 apps tager en halv skærm hver - det er sikker meget fint, men ikke lidt noget jeg bruger.

 iPhone 4siPhone 5sSamsung Galaxy Note 3
Vægt140g112g168g
Højde115,2 mm123,8 mm151,2 mm
Bredde58,6 mm58,6 mm79,2 mm
Dybde9,3 mm7,6 mm8,3 mm
Skærmstørrelse3,5" (960 x 640 pixels)4" (1136 x 640 pixels)5,7" (1080 x 1920 pixels)

 

Når man efterfølgende får en 4s eller 5s i hånden virker skærmen bare så lille....Der er ingen downsides ved den store skærm (smile) 

Størrelsesmæssigt syntes jeg heller ikke Galaxy'en er voldsom, jeg kan have den i en bukselomme og tage den op, selv siddende i et bilsæde med selen på. Det er klart at den er noget større end iPhone 4s og iPhone 5s, men jeg finder det ikke en hæmsko (det virker voldsommere på papiret end det egentligt er) - eneste sted den ikke sidder p.t. er på min arm under omgang i motionscenteret, her er den nok lige voldsom; eller - jeg gider ikke købe armholderen for at teste det. Man skal lige vende sig til størrelsen når man taler i den, men igen, det tager ikke mange dage.

Hvor Apple's iPhone er dejligt aluminium er Samsun's Galaxy plastik, omend udemærket plastik - men samme niceness i feel får man altså ikke - jeg tog gerne 20-30 g extra for en gang unibody istedet for metallignende plastik.

 

Et pussigt faktum er nok at ved at revidere min brug af mine smartphones - er noget af det jeg bruger min mobil mindst til - er at tale i den... jeg bruger den faktisk meget mere til kommunikation på alle andre former: mail, sms, web browsing, facebook etc...

 

Vægtmæssigt føles den ikke tungere end en iPhone 4s - vi taler 28g mere - så er vi altså helt ude på marginalerne hvor man også skal tælle coveret og skidtet/nullermændene med.

 

Operativsystem - Android eller iOS

Der er ingen tvivl om, at Android og iOs er 2 forskellige verdener - der egentlig begge har samme end-mål - at give brugeren en god brugeroplevelse og understøtte Apps og god UI. Og dette gør de begge til fulde, men på hver sin måde:

Hvor iOs er meget strict og frem og samme vej tilbage gennem apps og UI, er Android mere præget af mulighederne for at hoppe rundt i en App - og dette kan være både godt og dårligt; hvor man i iOS sjældent "farer vild", kan man godt blive lidt forvirret i Android Apps.

Til gengæld er jeg vild med Android's 2 knapper der findes på (alle vil jeg tro) Android telefoner - "Tilbage" og "Settings" - hvor iPhone jo egentlig kun har en Home knap. De 2 knapper er simpelthen så praktiske (alt efter udviklerens evne til at udnytte dem) - en iPhone med en "tilbage" knap ville være et stort plus.

En af de fede ting ved Android er alle de opsætningsmuligheder der er i OS'et, nogle gange er det på Apple er lidt af en "pain in the ass" - f.eks brug af mp3 som ringetoner (der skal konverteres etc), det bare lige ud af landevejen på Android. Der er bare noget Geek over at se alle mulighederne, og ønsker man det, giver en lille App ssh adgang til telefonen. Der er et hav af indstillingsmuligheder for 1-hånds betjening, gestures etc etc.

Eneste egentlige minus ved Android jeg er stødt på er at i nyere Android er "USB Mass Device" (det at en Android telefon kan mountes som en almindelig USB Disk) fjernet, til fordel for (og nej, det er ikke en fordel -læs om det her !!) MTP - Media Transfer Protocol. Det giver bøvl med at overføre billieder nemt fra Galaxy'en hvis man som jeg ikke ønsker at bruge ting som Google+, Piscasa Web Album etc, men faktisk bare vil arbejde med sine billeder flytbare filer. Samme ting har iøvrigt også altid irriteret mig på iOS platformen, hvor iTunes er lidt af et tåbeprogram at arbejde igennem, specielt hvis man råder over mange devices. Så p.t. har jeg tabt lidt niceness til iPhoto, da MTP på OSX platformen kun virker gennem Android File Transfer

Opdatering pr. 27 Juni 2014

 

Det kan ses af billedet, at man kan sætte USB'en i PTP mode - så virker det med iPhoto (smile)

Mass Storage til venste på billedet er det der er forsvundet.

 

 

 

 

Til gengæld er Android godt integreret med en masse Google Applikationer (efter min smag lidt FOR godt) - man bliver hurtigt både Googli'ficeret og Samsung'ificeret. 

Androiden har også stemmestyring, noget jeg slags slog fra ligesom med iOS' SIRI - det er sgu bare et crappy concept.

 

Apps og Appstores

Appsmæssigt er der mange apps til begge systemer, en del findes ikke til Android (som min dejlige Marantz remote) og sikkert omvendt...

Google's Playstore er hverken værre eller bedre end Apple Appstore - og begge Stores har mulighed for direkte betaling og autoopdatering af Apps.

Ingen vinder eller taber her - ud over at jeg ikke ved om køb af en App i Google Playstore kan bruges på andre devices.

Stabilitetsmæssigt har alle Apps jeg har prøvet også virket upåklageligt.

 

Connectivity,Mail/kalender

Mail og kalender virker ganske glimrende, dog blev jeg overrasket over at CALDav ikke understøttes på Android (Der jo er en Linux) - men integration af mail/kalender og kontakter fra vores Zimbra klares i ét hug via Exchange ActiveSync og spiller fint - og via alt det indbyggede Google er gmail og google calender også fint med.

Men private post er på via IMAP(S) og det virker også fint - som med iOS har man både seperate og en "Combined" indbox - ingen deciderede ændringer der; ud over at Android har flere indstillinger for notificering her som de fleste andre steder, - det kan man jo tolke som både godt og skidt alt efter temperament.  

Andre ting

Galaxy'en kommer med en Pen, noget jeg virkeligt havde set frem til - og den er også rar at bruge, men ofte glemmer jeg den er der og bruger bare klør fem. Men den er meget præcis og har en knap indbygget således at funktioner i Apps kan tilgåes hurtigt. En smart ting er, at hvis man fjerner pennen for langt fra Galaxy'en begynder den at bippe - dette sikrer (eller sandsyngliggør) at man faktisk ikke glemmer pennen. 

Galaxy'en har microSD slot, hvilket er virkeligt nice - et 64 GB kort koster ikke alverden - en ting der altid har irriteret mig en smule ved Apple iPhones.

AirPlay er ikke native supporteret af Galaxy'en, men klarer via en App - hvilket giver en udemærket integration, men helt godt er det ikke.

Generelt er fornemmelsen, der er et "shitload" af indstillinger - se f.eks http://au.ibtimes.com/articles/515279/20131021/60-tips-tricks-samsung-galaxy-note-3.htm#.UzPJ-K1dXQk - men man opdager også, at ret mange af dem nok er nitty-gritty-flueknepperagtigt og knap så brugbare eller værd at skrue på.

Konklusionen

må være at der bestemt ikke kan kåres en vinder, med mindre man er religiøs Apple-, Android- eller Samsung-fanatiker - så er man jo alligevel fortabt og ikke lydhør .... og ser ikke på fakta.

Begge telefoner (og platforme) er utroligt modne og capable og generelt meget stabile; selvom det må antages at Apple' meget stramme (læs lukkede) eco-system alt andet lige bør give større stabilitet end Androids meget mere åbne platform, kombineret med at Apps skal understøtte N antal Android devices, alle med forskellige specifikationer. Jeg har dog ikke oplevet flere crash på Galaxy'en end på Iphone - og med en Samsung er man nok også på den sikreste grund pga. deres andel af Android telefoner på markedet og i brugernes hænder.

Men begge telefoner er små powertools der understøtter alle de operationer og behov man har til dagligt; mange skræmmes helt sikkert (helt overdrevet) af Galaxyens størrelse - og som nævnt tidligere virker det voldsomt på papiret, mens virkeligheden er en anden.

Men der er ingen tvivl om, at Galaxyens skærmstørrelse er en (for mig) meget positiv faktor, jeg så gerne en iPhone med ca. 6" skærm, iOs og de 2  "Tilbage" og "Settings" knapper....og så men brug af mp3 filer til ringetoner, hvor svært kan det være...

I was thinking to do this:

<style>
body {
-webkit-filter: grayscale(100%);}
</style>

To make a paperlike homepage, but the thought was funnier than the result...

Using http://philogb.github.io/jit/static/v20/Docs/files/Visualizations/Hypertree-js.html for Confluence... (smile)

I have started to look into the Challenge, even though I am not a developer...

Yes - Prototype in function HyperTree Sample

Hopefully this will assist me: https://developer.atlassian.com/display/DOCS/Using%20the%20REST%20API%20Browser