Blog fra juni, 2013

Sikke en asfaltbæ ...

Der er en rimelig fin banesti mellem Gistrup og Storevorde, og se så hvad kommunen eller en underleverandør har lavet......suk !!!

Fatter ikke at kommunen accepterer det, og nu er det postet på deres modererede Facebook side, så må vi se. Som cyklist og rulleskøjter kan man kun tvivle på at ret mange polikere og udførende kræfter indefor vej/sti-vedligehold faktisk selv er på stierne...

Jeg elsker at have min Ford Mondeo 2.0 TDCi DPF Titanium firmabil fra http://hosbond.dk (som jeg har pga. en fin chef), egentlig af flere grunde:

  • Omkosningen er kendt all the way, ingen grimme overraskelser (tommel op)
  • En bil i den prisklasse ville jeg næppe selv have købt for "egne penge"
  • Der er intet tab der skal realiseres senere, jeg har aldrig kunnet holde pengene hjemme på en bil..

 

Derudover er service-oplevelsen så forskellig oplevet som privat person:

Bemærk at jeg primært har kørt Mitsubishi og brugt Mitsu i Nr. Sundby, samt Vejgaard samt og div. lokale værksteder, dette kan være en skæv forudsætning for oplevelsen..

  • Man får en lånebil hver gang firmabilen er til service, ingen spørgsmål, manglende forventninger eller lejepriser.
  • Det man beder om at få lavet, bliver lavet, ingen tvivlsomme aftaler
  • Bilen er sommetider som en bonus rengjort efter service (tunge)
  • Ingen regning eller huggen med værkstedet omkring hvad er ret og rimeligt, eller hvilke reservedele duer

 

Man skal lige bemærke, at hvis der bliver et løntræk for firmabilen, ud over beskatning - kan dette også påvirke evt pension og bonus udbetaling, der ofte beregnes af lønnen.

 

  

Bliver weekenderne kortere?

Det føles sådan (smil)

Fredag futtede Toke ind til Niklas, så Anette og jeg mente at Christopher skulle have en hyggelig aften med snask og en god film vi alle kunne se - Vilde Rolf.

Den kunne man selvfølgelig ikke leje på Viasat Play, så vi fandt istedet "Et Moster i Paris" og blev glædeligt overraskede, den var rigtig god - så god at forældrerne var ikke ved at falde i søvn under den (smil)

 

Men lørdag var en hyggelig dag, der startede med at jeg satte stegen i ovnet til Pulled Pork kl 04:00 - da Claus og Mette skulle til aftensmad.

Senere var Anette og jeg var en tur i bl.a. Ide Møbler for at snage lidt på deres tilbud, vi kom dog ud nærmest tomhændende:

  • Sa de f.eks ikke havde en eneste VP FlowerPot lampe på lager (som var på tilbud ) - det er sgu da ringe.
  • Jeg faldt for et billede til stuen, men der var bare en "op til 65% på udvalgte varer" skilt stillet op, igen egentlig pris(ned)mærkning - trælst at skulle spørge en expedient hver gang.

Men så kan de lære det! Vi købte kun en pude.

Hvad lørdagen ellers gik med kan jeg faktisk ikke huske, men vi havde en superhyggelig aften med Claus og Mette, hvor vi spiste alt for meget, der var Pulled Pork, Dessert, Store Amerikanske Cookies og Mandler med lakrids (en lille gave)

 

Søndag tog vi en tur til Viborg for lige at hilse på far og Nina - det blev en hyggelig eftermiddag, men det lykkedes os aldrig at få Pizza til frokost, trods opsøgen af 3 pizza-bixe i Viborg.

Senere kom Linda og Svend Aage til aftensmad, hvor vi fik tarteletter - lidt synd for Toke der stadig ikke er på toppen.

Its Friday .....

Så er det sgu fredag igen, og vi gør klar til at lave Pulled Pork til imorgen, hvor Claus og Mette kommer over og spiser.

Det var planen at vi skulle i sommerhus idag, men vagtbytte forpurrede dette, sådan kan det jo gå - vagt i sommerferien var heller ikke lige sagen.....

Gaaab - Vagt

Oppe på vagten her 02:47 - Gaab....

Det koster vist 1/2 nattesøvn inden morgenstunden...

A weekend næsten ovre

Ja, så hurtigt de weekender dog kan gå..

Fredag aften tog vi i Zoo, efter vi som aftalt og lovet var et smut forbi McDonalds i Skalborg, - selvfølgelig lige omkring kl 17:30 - kan der være flere mennesker på McDonald andre tidspunkter?

Efter McDonalds tog vi til Aalborg Zoo, og blev for det første hurtigt overraskede over hvor mange mennesker der faktisk var droppe, men ok - Danske Bank skal have nogle igennem for skillingerne, det er næppe gratis ellers billigt at holde Zoo aftenåbnet. Det var ganske hyggeligt deroppe, men man må nok sige at Aalborg Zoo i store træk - been there, done that...

Ungerne havde også lige været der med skolen, og det var kun det nye - og i øvrigt meget, meget flotte - rovdyr "bur" der var noget vi ikke havde set.

Så vi fik da spenderet ca. 1,5 time deroppe, og vi fik også sluset Christopher igennem butikken på vej ud uden det helt store slagsmål.

 

Lørdag var, eller blev, rengøringsdag, vi kom virkelig ibund med steder man ikke kommer med støvekosten, støvsugeren eller kluden hver dag, bl.a. fandt Anette et stort stykke chokolade på gulvet under sofaen, helt sikkert fra de Magnum is vi ynder at konsumere: hvor det er sikkert og vist at chokoladen knækker og falder af.... hvor længe det har været der tør jeg ikke tænke på (smil)

Køleskabet fik sig også en tur, her fandt jeg faktisk en barbequeue sovsforstærker ting, sidste brugsdato 2011, den er helt sikkert fra et kvindeløb Anette har været til, og er bare taget ud og lagt ind ved tidligere rengøringer.

Anette fik også støvsuget og vasket kroge af huset der ikke normalt ordnes, vasket vinduer indvendigt og vi fik vasket gulv.

Alt i alt meget tilfredsstillende, afsluttende med en tur i svømmeren i Gigantium, der var dog temmelig mange "søndagssvømmere" sådan en lørdag; folk der lige har glemt hvad banerne faktisk er til...

 

Her søndag fik vi ikke lavet det helt store, vi sov rimeligt længe og fik bare ordnet småting inden vi tog op til Thomas og Bettina kl 14, til de lækreste fødselsdagsboller og kage (jeg jeg spiste 2 stykker) - der er ikke mange der kan bage som Thomas (tommel op) Thomas' mor og hendes mand var der også, flinke mennesker, så det var rigtigt hyggeligt.

 

Fredag og Zoo

Så er det (endelig) fredag, selvom de 5 arbejdsdage - hvornår har vi sidst haft det (spørgsmål) nu gik ganske hurtigt (smil)

Men weekend er lig hygge og vi starter iaften med at tage på McDonald for ungernes skyld, efterfulgt af en tur i Zoo, indviteret af Danske Bank.

Der er lige født en ny girafkalv, så det skal nok blive hyggeligt - hvis regnen holder sig væk !!

 

Ellers er der ikke de helt store planer, søndag tager vi dog til kaffe hos Thomas, så Toke og Patrizia kan ses (rød stjerne)

Så ser facebook sådan ud (smil)

 

Trættere....

Nå, En træt onsdag... blev til en trættere torsdag, op 45 minutter for sent...

Men vi nåede det da til tiden, og begge unger kunne møde ind kl. 07:45

En træt onsdag...

Gosh hvor var vi svære at få op til morgen, alle var vist bare sommer-trætte på en eller anden måde.

Selv har der også været gang i montion og fysiske aktiviteter en helt del, afsluttende (indtil videre) med svømning mandag, og 26 Km på rulleskøjter igår.... det satte et par spor på kroppen.

Igår var vi også til Skole-Hjem samtale med Toke, og som sædvanligt fik han næsten kun gode ord med på vejen, ud over at han skal tage mere initiativ i klassen og række hånden op. Det er sidste år på 2 trin (4-6) så han skifter lærere det over de fleste fag, vi vil med glæse se tilbage på at hans 2 hovelærere Claus Bach og Kim Kjær har gjort et godt stykke arbejde og taget fint hånd om ham, tak for det!

 

Så idag skal vist være afslapning og Anette og jeg skal ind og se på shorts til Toke i eftermiddag- uden Toke - så er det bare nemmere (tunge)

 

Her er gårsdagens skating: 

http://www.endomondo.com/workouts?w=rAHnI97qwps

 

Efter en hyggelig sommerfest hos Bit, vågnede vi op ved 09 tiden med lette tømmermænd, for bl.a. at finde ud af der ingen internet var, KAFNET havde været nede siden 07:43

Dette var jo intet mindre end en mindre katastrofe, selv på en højhellig søndag med strålende vejr.

Så vi måtte forsøge at klare os uden...mobilnet ... ikke nemt for hele Klarup forsøgte sikkert den vej.

 

Så vi tog i City Syd for at se på lidt hegn til terassen, bl.a. havde Bilka glas hegn på bud, men det var for lavt og for gennemsigtigt, så vi tog i Bauhaus og Jem og Fix - men kom faktisk hjem tomhændede...

 

Resten af dagen var let afslapning, sol og oprydning... og endelig 19:45 kom nettet igen. KAF havde ikke udsendt eller udmeldt et eneste pip om fejl eller forventet tid til det virkede....bad..(tommel ned) 

 

Hjallerup Marked

Torsdag var jeg hos Karina fra Netic for at grille og hygge, se billeder her 

 

Og denne weekend var vi sgu på Hallerup Marked 2 gange (smil) 

 

Men først rullede jeg lige hjem fra arbejde fredag, det var en dejlig - men alt for kort tur - man er jo først rigtig varm efter de 4-5 kilometer, der stopper anklerne med at gøre ondt (smil)

Men ellers var det hygge fredag, hvor vi havde en dejlig solrig og sjov eftermiddag, senere dukkede Connie og Carsten om til kaffe og aftenshygge.

 

Lørdag morgen kunne jeg se at den ene Taiwan rottesnog opførte sig underligt, og jeg sagde til Anette den sikkert var ved at smide æg.

Vi bestemte vi os for at tage på Hjallerup Marked og lade have være have, de ting der skal laves kan sagtens laves når vejret er knap så godt, så efter at jeg havde kørt Toke og Lukas til klassesjov i Nr. Kongerslev tog Anette, Normann og Christopher til Hjallerup Marked.

For ikke at køre alt for meget i kø tog vi over Langholt og bag om Hjallerup og endte faktisk lige ved P-Pladsen, så det tror jeg var et klogt træk.

Så de næste 3 timer gik vi rundt på markedet i en dejlig stegende hede og kiggede - både på dyr, boder og mennesker - der er masser af alle tre dele.... Der er ikke meget der sådan rigtigt er værd at købe og mange af bodernes indhold går jo igen og igen. 

Men markedsstemningen er fin, og vi var da nær kommet hjem med en kanin (smil) Da Christopher forelskede sig i en lille sort kanin, der (heldigvis) var solgt da vi nåede tilbage og skulle hjemad.

Derefter kom Toke hjem, og vi fik ham losset ned til FDF shelterne, hvor hele klassen skulle overnatte.

Og vupti - nu var der æg hos Taiwan rottesnogene, så jeg måtte låne en rugekasse hos Hans (Jeg tror faktisk det er min gamle jeg gav ham da jeg stoppede i hobbyen) og få æggene i denne, hvilket gik fint og alle 7 æg ser så fine ud!

 

 

Søndag tog vi et smut til Hjallerup igen, denne gang med Toke, mens Christopher blev hjemme. For at spare de 40 kr til parkering her 2 gang, holdt vi i en sidegade ikke langt fra markedspladsen - og havde husket selv at tage vand og sodavand med - igen en del sparet  - men det var væsentlig koldere meget blæsende, så det var slet, slet ikke det samme som lørdag - efter et par timer var vi kolde og tog hjem igen.

Resten af dagen var lidt pudslen i haven og ellers mest bare sløvhed uden vi fik lavet det helt store ud over græsslåning.