Blog fra december, 2011

Sidste dag med slik og kage

I januar 2012 anyway - hvor mit nytårsløfte er ikke at spise slik eller kage i Januar 2012...

For et par år siden var det ingen smør i en måned, - men ih hvor smagte maden bare kedeligt...

Ud over det er vores motionskort genaktiveret, så må vi se om vi kan komme i motionscenter bare 1 gang om ugen.....

Ellers godt nytår til alle - venner og bekendte - ingen nævnt, ingen glemt.

Hyggelig dag 29-12

Igår havde vi en hyggelig dag med Dorethe, Søren, ungerne samt far og Nina.

Kl 11 mødes vi med Dorethe + familie i den nye svømmehal i Gigantium og boltrede os der i ca 1,5 time inden vi tog hjem og spiste de gode rester fra vores frokost med Claus og Metta dagen før.

Kl ca 15 kom Far og Nina til kaffe, kakao, boller og kage samt uddeling af gaver, julegaver til ungerne og fødselsdagsgaver til Stoffer og Andrea.

Derefter hyggede vi bare resten af eftermiddagen indtil kl ca 19, hvor Søren havde grillet en fantastisk oksesteg der blev serveret med kartofler, lækker salat og flües samt vin og øl.

Lidt senere futtede far og Nina til Viborg, og ved 22 tiden tog Dorethe og Co hjem efter en hyggelig dag.

http://www.mos-eisley.dk/display/familiebilleder/Familiebilleder+2011#Familiebilleder2011-Julehygge29122011

Hygge dage

De sidste par dage har været hygge dage:

Mandag var vi i Viborg hos mor og Torben sammen med Dorethe og Søren for at spise lidt godt og hygge os, en hyggelig dag med en god gåtur, - efter aftensmaden futtede vi hjemaf for at slappe af. Dorthe fik lært mig at bruge heytell App'en, til stor sjov (smil)

Tirsdag skulle der byttes et par gaver, vi var lidt beklemte ved at tage i City Syd, men det gik faktisk ganske smertefrit, kun i BR var der en lille kø på ca 10 mennesker pr. kasse, mens Intersport og Nielsen gik nemmere. Det blev dog til udgifter, da den trøje jeg skulle bytte endte med at blive til 2 for 500,- så måtte jeg jo spytte mere i kassen.

Derefter tog vi i Elgiganten og fik en TomTom XXL 5" GPS til sølle kr. 666 - Vildt billigt og fin GPS, bare møjirriterende den ikke kan starte med bilen som Garmin kan, øv ! Lucas ankom og blev til aften for at se Ringenes Herre, og generelt hyggede vi bare resten af dagen uden at forslide os; Stoffer legede selvfølgelig en masse med lego (smil)

Onsdag afsat til frokost med Claus og Mette som vi havde inviteret, - det blev mega hyggeligt, super gode naboer at sludre med (smil)

Ude godt hjemme bedst (smil)

Vi kom hjem igår efter en rigtig hyggelig juleaften på sjælland på Birkeengen hos Sanne, Kasper, David og Sebastian.

Turen gik østpå fredag efter jeg var færdig med en hyggelig juleafslutning på Netic, hvor der var gaver og totalt hygge - samt info om at 2011 også blev et godt år fra Netic. Vi fik et par dejlige julegaver, bl.a. en del ting fra Bodum, man kan ikke sige andet end at firmaet er flinke ved medarbejderne , - noget der absolut sættes pris på herfra (smil)

Så ved 14:30 tiden kørte vi østpå med 2 læssede biler, vi skulle jo have 2 madrasser, 4 dyner+hovedpuder, hund og gaver med, så det var godt at Linda og Sv. Aage var med i deres bil, så de kunne tage noget af læsset.

Turen over gik egentlig uden problemer, der var en del trafik men ingen køer og "rimeligt" vejr, - vi gjorde et enkelt lille stop før broen for at stække ben og Ozzie kunne tisse.

Så ankomst var ca 18:30; efter at have slæbt ind fik vi en gang rugbrød til at stille sulten og fik selvfølgelig snakket - jeg og ungerne har jo ikke været derove siden brylluppet sidste år.

Næste morgen og dag gik med at hygge, sludre og lave de indledende forberedelser til 21 menneskers juleaften, det er jo en del der skal koordineres.

Anette og jeg gik også en tur langs fjorden og rundt i kvarteret, og så på den variation af sommer og helårshuse der er derovere, det er helt vildt - nogle steder pæne, andre de væste rodebutikker.

Ved 16-17 tiden ankomst fam. Pedersen og lige til spisetid ankom Pia og Lars - jeg tror nok de fleste havde regnet med at der var ankomst lidt før.....

Selve aftenen forløb som alle andre juleaftener, 21 mennesker giver bare et læs af gaver - maden var super god, og der blev vist spist op, kødfadene var vist ryddet til sidste stykke, og der var heller ikke meget risalamande tilbage; der blev spist godt, da der var 4 mandler i.

Gaveforløbet var også det sædvanlige, startende kontrolleret med 1 pakke efterfulgt af 1 pakke mere, og endte i totalt kaos, hvor alle mere eller mindre pakkede op, og overblikket var mistet for længe siden. Toke fik min brugte iPhone 3Gs fra arbejdet - det var et stort hit - nogle trøjer og penge til en Laptop i Marts. Stoffer fik en masse lego, der var både Star Wars, et tog og huse. Anette og jeg indkasserede hele 2,5 gaver hver :-) 

Ved 23:00 tiden kørte Fam. Pedersen igen, og lidt senere tog Fam. Gleerup mod Ganløse (hvor Lars søster bor), hvorefter vi andre lige så stille gik i kassen, mens Sanne og Kasper fortsatte oprydningen lidt mere.

Næste morgen var vi oppe så sent som kl 8:50 (det er jo sent når der er 2 små børn) og efter at have pakket bil og nydt morgenmad kørte vi mod Aalborg, en tur der virkede som om den var uendelig (ked af det)

Velankommet til Klarup kl. ca. 14 ville vi lige proviantere - så vi kørte frisk mod Fakta, ups der var lukket, så blev Rema lige google't - og vi måtte indse at alt(advarsel) bare var lukket, og der var bare nul og niks i køleskabet... Nå - hjem og bikse noget sammen af det der var til en rimeligt frokost :-/

Senere på eftermiddagen kom Linda og Sv. Aage hjem, og da de havde lidt af vores ting med tilbage, tog Anette og jeg ind for at hente det - så kunne vi lige købe lidt på en tank - 18 kr for 2 liter mælk og 30 kroner for et franskbrød - så det blev ved mælken. Derefter blev vi enige om at købe en Pizza til aften, så den ikke skulle hedde tørre rugbrød igen, så vi begyndte at lede efter en pizza biks - de have sgu også lukket hver og en!!!

Så måtte vi jo på McDonalds og hente mad, men på vej derind kørte vi forbi en pizzafætter der faktisk havde åbent, så vi tog en familiepizza med hjem, og den gled da ned uden de helt store problemer, især hos ungerne (smil)

Resten af aftenen var bare afslapning, hygge og samling af en masse lego, da Stoffer havde fået 7 kasser.

Se billeder her: http://www.mos-eisley.dk/display/familiebilleder/Familiebilleder+2011#Familiebilleder2011-Juleaften24122011

Hjemmearbejde

Igår arbejdede jeg hjemmefra, det er lidt hyggeligt - men faktisk også lidt kedeligt, jeg savner meget hurtigt nogle at sludre med..

Men sådan så det ud - sådan en iPad er niftig til at have TV kørende på, via EyeTV - alternativt er der også en tuner og EyeTV på iMac'en (man skal jo ikke gå ned på accessories):

Sig nærmer julen...

OG så har alle fri - næsten da...

Jeg var eneste levende billede der skulle op idag, så jeg ville ligge lidt længe, både for egen og for fruens skyld.

Men kl 06 kigger skraldemanden forbi, hvilket vovsen selvfølgelig lige skal notere, dog kun med 1 eneste "vov", det var da flot :-/

Kl 07:30 ticker der en SMS ind fra mor...

Så kl 07:45 kunne jeg lige så godt stå op, ungerne sov heldigvis endnu, - igår aftes var vi til gløg, ælbleskriver og hygge hos genboerne Claus og Mette i 141, vores naboer Kasper og Sarah var der også; så det blev en rigtig hyggelig aften, - fedt at have naboer man faktisk snakker og hygger med, det har vi vist aldrig oplevet før...

Ungerne har sgu fri helt til og med den 3-1-2012, tsk tsk , det er lang tid at hænge foran de %%//&%€# spillemaskiner.... Anette har sørme fri faktisk lige så længe - dejligt for hende og os!

Sherlock Holmes 2 i biffen

Igår var vi en tur i biffen, inden vi skulle se filmen var vi lige på Cafe VISA, hvor vi fik 2 x burgere - og der var mad nok (smil)

Læs mini-anmeldelsen her:
Sherlock Holmes 2 - Game of Shadows

YAWO...

Lig med "Yet Another Weekend Over".

Så gik der endnu en weekenden, uden at vi fik gennemført de store revolutionerende ting; dejligt ikke at skulle jage rundt efter sport, besøg og andre laster (smil)

En lile sød ting fra fredag aften, hvor vi så filen Storm sammen med Christopher (Toke havede Niklas på besøg, så de spillede - selvfølgelig...) - Nå, men tilbage til filmen som Stoffer næsten ikke kunne holde ud at se, så spændende var den, og et sted i filmen hvor drengen mister nogle penge til at frikøbe sin hund fra en ond mand (fedt spillet af Søren Malling), der brød tårerne totalt frem og han var næsten utrøstelig (smil)

Lørdag tog vi en tur i City Syd(advarsel) for at hyggeshoppe lidt , - der var ikke de store planer ud over at vi skulle finde en Newtons Vugge (http://en.wikipedia.org/wiki/Newton's_cradle) til Toke til advendtsgave, samt være færdig til kl 13, hvor Toke og Thor skulle hentes fra fødselsdag i Skansebadet.

Så vi hyggeshoppede lidt i hhv. Shoppen og Storcenteret, det eneste der kom ud af det var vist et par nye bukser til Toke og en stor legoæske til Stoffer, som han købte for egne penge.

Efter City Syd smuttede vi lige i Kvickly Extra for at få tiden til at gå til kl 13, her blev det mest til dagligvarer, - og 2 smølfer til Christopher til advendtsgave; jeg fik dem købt og gemt i bilen uden at han så det.

Efter at have hentet drengene i svømmehallen tog vi hjem til hygge resten af dagen uden de større begivenheder, om aftenen fik vi set Voice og det glimrede DR Juleshow. Jeg fik også bestilt den gave til Toke på nettet hos Coolshop, da vi ikke havde fundet den i hverken Shoppen, City Syd eller Kvivkly Extra.

Søndag stod den på sløvhed og let rengøring, inden vi ved 15 tiden smuttede ud og fik kaffe og brød hos Connie & Carsten i Gug, det var vi et par hyggelige timer før vi tog hjem og lavede lækker julemedister til aftensmad.

Late night work

Gaaab, igår var der lige aftenarbejde igen, vi skulle ændre noget grundliggende storage, der berørte en 100-150 maskiner, pu ha..

Så kl 20:30 var det back 2 work efter julekalender - heldigvis gik alting spize, så jeg var hjemme igen kl 23:30 for at hoppe i kassen hos den snorkende familie (smil)

Men det kan godt mærkes her til morgen (smil)

Weekend over

Så er weekenden ved at gå på held, en for det meste dejlig weekend:

Igår skulle Anette bage flere småkager her til julen, så vi fik den "gode" ide at jeg kunne da lige smutte i El Mutanten og levere Pioneer VSX recieveren tilbage - så kunne jeg også tage Lucas (der havde overnattet) og Toke med, så de fik set lidt andet end en computer skærm. Så vi futtede af ved 11:20 tiden, og allerede ved ankomst til Storcenteret lugtede jeg mange biler og dermed også mennesker...

Nå, vi endte med at parkere ved den gamle EG bygning, og så bære recieveren over til den nye El Gigant Megastore - hvor service og returvarer er omme bag på bygningen, jeg bad ungerne gå i butikken, så ville jeg nok støde til dem - jeg gik om til Service og trak nummmer 86; de var igang med nummer 76 - så med 3 expedienter, hvor lang tid kan det tage ....? Kokken var ca 11:40

Klokken lidt i 12 var vi kommet 2 numre frem, det gik helt i fisk... Nå, tålmodighed er da en dyd, og omkring klokken 12:20 blev jeg da ekspederet, her havde jeg allerede noteret mig et par ting:

1. Det var svært for dem at lokalisere ting på lageret

2. Når noget var forsinket eller lignende, så fik kunden et gavekort på 100 kr, men ikke noget med at udlevere et, næ -taste, taste ting ind - og så skal kunden gennem kassen for at hente det.

3. Lidt ala nummer 2, penge for returvarer skal klares ved kassen, hvorfor i hede hule helvede kan de ikke bare overføre tilbage på Dankort direkte i Service?

Nu, det blev som sagt min tur, jeg havde en udskrevet ordre fra nettet med, der må have været ordrenummer m.v. på den - alligevel skulle expedienten printe en ny i baglokalet, indtaste navn, adresse og det hele igen, før jeg fik en fin seddel - til at bruge til "udbetaling" i kassen suk....hvor man i øvrigt ikke udbetaler kontatnter...

Næste ubehagelige overraskelse var køen i butikken, det tog 15-20 minutter at komme frem, for at vise sedlen - og få returneret penge på dankortet, aarfgghhh!!!

Eneste positive ting var at de faktisk også refunderede de 40 kr jeg havde betalt i fragt, det var pænt gjort (smil)

Nå, derfter tog jeg drengene på McDonalds gennem Drive In til 2 x chesseburgere, sådan lige for at kompensere for deres 1 time i butikken (hvor de iøvrigt havde brugt tiden foran hver deres iPad 2 (smil) )

Derefter på biblioteket med tegneserier til aflevering, - og så hjem til duften af småkager og jule hygge.

Resten af dagen gik stille og roligt, ungerne spillede og fik lavet lektier, vi spiste lækkert Tappas til aften, og efter Barnaby (som vi jo er helt afhængige af , ham den nye er god!) så var det i kassen!

Her søndag tog Stoffer, Toke og farmand i den nye svømmehal mens mor bagte videre, dog uden Lucas, som vi ellers havde ringet og sms'et til, for at få ham med.

Ude i svømmehallen stødte vi på Christophers kammerat Christian med hans familie, og så havde han jo en at lege med, og lidt senere kom Lucas og Birgitte svømmende - vi troede de havde fået vores besked, men det var rent tilfælde... Så blev der pølet og svømmet, som sædvanlig med 2-3 unger på nakken for at dukke én.

Den nye svømmehal er superfint, der er vist 6 bassiner, familie sauna og wellness til de voksne. Omklædningforholdene er også fine.

Efter svømmehallken tog vi hjem og fik noget frokost, Anette og jeg så lige Barnaby fra sidste lørdag mens ungerne spillede, og da Lucas efter svømmehallen var kommet forbi igen, sluttede vi eftermiddagen med Jackass 3.

Been there, done that VSX

Nå, så fik jeg bestilt og afprøvet en Pioneer VSX-921-K som jeg jo ønskede mig til jul her (smil)

Det første der slog mig var at den var da bare fucking "ordinær" iforhold til min Harman Kardon AVR-245, men trods alt mere stylish end f.eks. Denon og Sony - men sorte standard Recievere er altså bare lidt af øjebæ's..

Nå - jeg fik slutte dyret til, der var ikke meget lys eller flot display over den..

Den spiller udemærket, men jeg syntes ikke kræfterne virker til at svare helt til min Harman Kardon, men det er nok svært at sammenligne. Primært brugte jeg "This Is It" på BluRay som test, da jeg syntes den er uovertruffen i lydkvalitet.

Jeg fik prøvet DLNA delen, som virker ved at man på TV'et får en meget simpel explorer over DLNA indhold - denne "explorer" lignende total noget der er programmeret i 1982 og den er møj langsom, en total turnoff. Jeg tror heller ikke at der var mulighed for at søge i den..

Når musikken spiller via DLNA - og det gør den fint - er der ikke noget nice looking screens(h)aver eller lignende, bare verdens grimmeste pixel-text på skærmen - PIONEEER - SKAM JER at levere noget sådant!!

Fjernbetjeningen er også alt for klassisk sort/mange knapper - intet innovativt der.

Jeg fik kort prøvet Airply og det virkede fint (havde slået BlueTooth fra på min iPhone) - men volume slideren i bunden af iPhonen svarer vist til 0-100% volume skala på Pioneeren, så man skal IKKE lige fyre helt op på iPhonen - av mine ører!

iPad/iPhone applikationen fungerer rimeligt godt, men ud over at skrue op/ned er det nok mest til sjov i længden, - og der er lige det med at den skal vågne og finde wifi etc - i længden er jeg ikke overbevist om at det er alt for brugbart. Finger EQ'en virker, men irriterende nok hakker Pioneeren i det hver gang man flytter en slider, det oplevede jeg i det hele tagen tit, at den lige hakker når man retter en setting.

Endligt er der HDMI delen som jeg prøvede , - det virkede fint med at koble kilder til, desværre kunne den ikke styre min Sony BDP gennem HDMI'en med f.eks chapter forward/back, det er undeligt og ærgeligt; så skal man alligevel have fat i en anden remote.

Konklusionen må være at det er et fremragende apperat til de sølle 2500 bananer det koster, men DLNA delen er skammeligt ringe (der bliver jeg på Apple TV eller XBMC på mediacenter), Airplay sikkert ok. Kraft og fylde kunne jeg bedre lide på min Harman Kardon.
iPad og iPhone controllen er bestemt iorden i forhold til hvad jeg ellers har set fra Sony og Philips, den bliver bare næppe et egentligt omdrejningspunkt i "real life"

Men vil man gerne have noget rimeligt "potent" med en masse features, ipad/iPhone/Airplay support osv - så er det et super produkt til en super pris!

Så Recieveren er på vej til El Giganten igen. Jeg venter hellere og bruger lidt flere $$$ på det rigtige produkt.

Note - I forbindelse med Google efter div. VSX, faldt jeg over denne: http://news.cnet.com/8301-17938_105-20061992-1/six-reasons-receivers-shouldnt-be-media-streamers/

Nyt hardware til Kekker

Eller svoger Carsten Pedersen.

Da Anette som tidligere skrevet holdt julefrokost tog ungerne og jeg til gug, for at spise hos Carsten. Det var praktisk nok samme aften som han fik nyt hardware fra arbejdet, en MacBook Air - så den skulle lige sættes lidt op.

Så vi brugete lige ca 1,5 time på at få den startet, lavet Apple Id, sat mail op osv osv - og udøve lidt lærdom om forskelle mellem Windows og Mac - det tager lidt tid at omstille sig, og mon ikke vi snart ser ham igen med en masse spørgsmål (smil)

Men opsætning gik ret nemt, og selv hans trådløse printer kom bare på som Vupti!

Julegaverne er klaret

Igår fik vi klaret alle julegaverne ude i Storcenteret, dejligt at kunne krydse af på den opgave. Det gik forbavsende hurtigt, så hutigt at vi følte vi må have glemt nogen (smil)

Imorgen har Anette julefrokost for fuss-aften (fodaften) pigerne på Kærhavegårdvej 145, så der lister vi tre andre ud af huset til Carsten og spiser aftensmad; - når de 5-6 tøser er i huset stiger lydniveauet til horrible højder. Da Carsten også får lidt hardware er det jo meget passende at være derude og give lidt 1. hjælp, når han får en MacBook Air og en iPhone 4s (måske) i hånden første gang (smil)

Arg, tidlig deployment

Vækkeuret ringede kl 04:50 - for at jeg kan deploye nyt software på Medcom's aftalesystemet - pu ha

Så nu kl 05:19 venter man bare på en sløv software overførsel jeg kunne have klargjort igår - øv - møj 10/1 ADSL linie...

Om 1/2 timer står resten af familien op, og så starter hverdagens trumme-rum...

Netic Julefrokost

Så fik vi overstået firmaets julefrokost med en fantastisk tur til Grønhøj feriecenter.

Lørdag startede vi tidligt med at aflevere ungerne hos mormor og morfar kl. ca 11:30, hvorefter vi kørte mod Grønhøj Feriecenter i et rigtigt lortevejr. På vejen derop klarede det dog gevaldigt op - rart da vi havde fået et hint om at der ville være en udendørsaktivitet. Frokosten blev indtaget i bilen efter et kort besøg hos McDonalds driveIn.

Velankommet ved 12 tiden (vi skulle egentlig først være der kl 14:30, men kunne komme ind fra 12) fandt vi efter lidt bøvl og en oprigning lejlighed 1203 hvor vi skulle bo sammen med Karina og Tom (der også ejer den); de andre Netic par var der så lejet extra lejligheder til.

Da Karina ikke havde fået handlet tog vi til big city Saltum for at shoppe på kompaniets regning, øl, vin, chips og whiskey. Så tilbage til hytten og starte på rødvinen. Kl 14-14:30 ankom de fleste andre af selskabet og der blev knappet op for øl, sodanvand, vin og Irish Coffe. Vejret havde indtil da været meget ustadigt med stiftende regn og opklaring.

Så var der dømt minigolf ude i blæsten og regnen, det var både koldt og blæsende, og banerne har ikke helt fri for vand, selvom Tom gjorde sit bedste for at feje dem. Og når bolden så røg i hullet, skulle man fiske den op igen af det vandfyldte hul, så fingrerne var meget kolde efter få minutter.

Under golftuen - der til tider gik lidt vildt for sig når Georg svang køllen (!) - begyndte det at hagle og regne, så vi afbrød spillet og søgte indenfor i resturanten til tørvejr, varme. æbleskiver og gløgg (føj) - alle fik varmen, og der var vist bred enighed om at vi ikke behøvede at spille minigolfen færdig...

..Dette var Karina så ikke enig i, så på med overtøjet og ud igen; denne gang var det endnu koldere, mere blæsende og med en let konstant regn, så nogle af banerne kom vi meget hurtigt igennen. 

Efter minigolften var der igen hygge i lejlighederne, til vi skulle mødes i 1203 kl 18.

Kl 18:30 gik vi over i resturanten til festen i høj stemning.

Der var selvfølgelig den traditionelle julemad og en øl til maden. Under hele aftenens arragement var der fri bar og der blev gået godt til den, selvom deres udvalg var begrænset, men de kunne servere en Long Island Tea der smagte godt (siger Anette), indtil Karsten skulle bestille og fik den forstærket så den var uddrikkelig (smil)

Så vi festede, hyggede, og nogle dansede til suppe/steg/is bandet snakkede intil kl 02:10 hvor alt var ryddet og overtjeneren ikke undlod at fortælle at festen var slut og vi skulle smutte. Karstens forespørgsel på franske hotdogs blev ikke taget vellidt af ham :-/

Nogle af os fortsatte festen i 1206, men for Anette og undertegnede blev det en kort fornøjelse, vi skulle bare tilbage i lejligheden og sove, da vi bestemt ikke var helt appelsinfrie.

Næste morgen var der morgenmad fra 08-10, Karina, Anette og jeg var de første hoveder derovre (Tom var kørt 07:15 til fodbold med ungerne, den stakkel) - og i løbet af de næste 45 minutter dukkede resten af selskabet op i forskellige tilstande. Ved 10 tiden tog de fleste hjem - sikkert for at sove, jeg fik en lur på sofaen mens Anette var frisk og ryddede op derhemme.

Vi 14 tiden hentede vi ungerne og fik kaffe og kage hos Linda og Svend Aage (dejligt uden røglugt), vi var hjemme igen ved 16 tiden, - så var det Anettes tur til at blive meget træt, så hun måtte have en lur på sofaen mens jeg ordnede alle billederne fra turen (smil)

Ungerne var helt væk i deres adventsgaver fra "julemanden", der have købt nogle spilbaner til dem.

Aftensmaden var burgere fra den lokale til ungernes store fornøjelse, og det var dejligt nemt for forældrerne, og en burger er vel den perfekte afslutning på en druktur...