Blog fra november, 2011

Hurra, hurra hurra

Der var en ekstra lille lego ting til ham, da han jo fik en PS3 for 2 uger siden..

En windy weekend....

Det må det siges at have været. Igår morges tog Anette og jeg til City Syd for at handle ind, - bl.a. fordi Anette skulle se på tøj til sig selv til den kommende julefrokost på Grønhøj Feriecenter. Efter at have kigget i et par butikker kunne jeg - ikke overraskende - fornemme at hun ikke var "motiveret" eller blev i dem længe.

Grunden var at hun syntes jeg var utålmodig, selvom jeg bestemt ikke gav antydningen af dette - men vi kender det jo alle - så en hurtig deal blev at jeg fortrak til El Gigantens nye Megastore og Sony Center i Shoppen, så kunne hun kigge tøj i fred. Jeg tror jeg brugte næsten 3 kvarter på at snage igennem den nye EG og Sony Center, der var jo ikke meget nyt i det - men udvalget af varer er bestemt stort i EG's Megastore.

Kl 17 futtede hele familien til julefrokost på

Fejl ved rendering af macro 'me-map'

com.ctc.wstx.exc.WstxParsingException: Duplicate attribute 'rel'. at [row,col {unknown-source}]: [17,351]

hos far og Nina, det blev en superhyggelig aften, da Grethe og Ernst, Kirsten og Flemming, Joan og Lars samt Dorethe med familie var der. Overraskende ebbede festen dog relativt hurtigt ud, så vi var hjemme ved 00:30 tiden i godt blæsevejr.

Natten blev en urolig affære, vores loft knirkede simpelthen af de stærke vindstød - prisen for at bo i yderste række med udsigt, der er jo ingen læ for vinden her.

Idag søndag har det jo virkelig blæst, vi startede morgenen tidligt med at se Vild Med Dans - hvor mine favoritter Silas og Sofie jo vandt (smil) Derefter snuppede vi lige Barnaby fra lørdag.

Lidt senere var det på med overtøjen og ud i blæsten, - vi tog Ozzie med ned og handle - nem tur ned til Fakta - blæsende modvind hjemad...

Godt hjemme fik vi varm kakao og så "Et jule eventur" - den animerede udgave med Jim Carrey som vi har på BluRay 3D, da vi har været ved at læse den for Stoffer. Resten af dagen har vist været indehygge og skutten sig med at se ud på blæsevejret.

Dog kom en del af naboens børne-lege-ting lige flyvende, en større rød plastik lege ting blev totalt smadret mod vores mur, så jeg var ude og flytte et par af deres ting, da de ikke var hjemme.

Efter pakkespil, Toke tester en gave:

A Christmass Carol trailer:

Er sgu denne: http://www.elgiganten.dk/product/tv-radio/forstarker-hojttaler/forstarker-og-afspillere/VSX921K/pioneer-7-1-receiver-vsx-921-k


Den opfylder alle de krav jeg stiller til en ny:

HDMI 1.4 som 3D kan sendes igennem
Ethernet med iPad/iPhone App - http://itunes.apple.com/us/app/icontrolav2-for-ipad/id418087708?mt=8
Pænt udseende

Og så har den sgu også DLNA indbygget, super nice... en tilsvarende i Sony koster mindst de dobbelte!

Så: "Kære julemand...."

En grå uge...

Det er sgu lidt af en grå uge, og jeg syntes ikke der sker så meget spændende - men kan da glæde mig over min kollega Mortens første barn, der kom til verden mandag aften, efter en ikke helt uproblematisk afslutning - men alt skulle være ok.

Dorethe graviditet bringer også nyt, maven vokser bestemt efter billederne på facebook, vi ser dem på lørdag til julefrokost hos far, det bliver hyggetligt.

Ellers er der jo egentlig bare gråt, trist og generelt tåget udenfor, så vi holder os jo pænt meget indendøre...

Toke skal til skolefest iaften, hvor han skal danse med Camilla til noget show for 4 og 6. klasserne, det går han meget op i; hans skal endda være klædt ud i noget af Anettes tøj (smil) Desværre er der ikke forældreadgang, så vi får det slet ikke at se, øv....

Svømmestævne

Så er der svømmestævne idag, om 1 time er der opvarmning, update følger!

Så er der update fra svømmestævnet der gik fik, Toke var tilmeldt i 5 dicipliner og havde hjemmefra "brokket" sig lidt over at det kun var distancerne 25 og 50 meter han måtte stille op i.

Han måtte dog i løbet af eftermiddagen sande at der er forskel på at svømme 50 meter til træning og 50 meter til konkurrence. Det første løb var der stort frafald, så han var eneste på banen -lidt af en underlig debut.

Efter 3 løb var han godt færdig, men klarede alle 5 løb i god stil; nogle medajler blev det vist ikke - det tror jeg slet ikke der er i svømmeskolen, men det var en oplevelse at være med - det gav vist også et lille relalitets- og form-niveau check (smil)

Vi tre andre var med under hele stævnet fra 11:50 til ca 16:15 idag, det var hyggeligt og varmt(advarsel) - men også en laaanngggg dag for Christopher.

Se de flotte billeder af Toke på http://www.mos-eisley.dk/display/familiebilleder/Familiebilleder+2011

Før/under

Efter - godt træt

Weekend !!

Tiltrængt, som altid (smil)

Denne uge har været relativt begivenhedsløs må man sige, der er sgu ikke sket det store at fortælle om..

Weekenden er derimod lidt mere interessant, søndag skal Toke nemmerlig til svømmestævne og svømme korte distancer i 5 dicipliner - han ville gerne have svømmet længere, men det må man ikke når man er i svømmeskolen. Men det bliver spændende at følge hans ageren og attitude til konkurrence-momentet, og som forældre håber man jo at han gør det godt!

Imorgen skal han også lige forbi Nordkraft til fødselsdag med klatring og sjov fra 12-15

Og iaften kommer vores naboer Mette og Claus til spisning, det skal nok blive hyggeligt, det er rigtigt flinke mennesker som vi har lært at kende hen over sommeren og delt lidt bygge materialer med.

En hård nat...

Ja, ja ...ikke som I troede (smil)

Vi opgraderede hoved firewalls inat på Netic, vi startede kl 23:00 og var heldigvis færdige kl ca 02:00..alt gik lige efter den velsmurte plan, og det er jo bare fedt!

Desværre bimlede et helt andet system kl 04, og da jeg havde taget vagten var det op og kigge - og så tager det lige tid at falde i søvn igen..

Så det var ikke alt for meget søvn jeg fik inat, men sådan er det jo engang imellem som IT mand..

Gaab...

3 x Fødselsdag

Så fik vi godt og vel overstået 3 x Fødseldage, 2 stk hos Kærhavegårdvej Klarup og 1 stk på Brunhøj 27A i Hørning.

Det blev en hyggelig dag igår, hvor vi bruge formiddagen på at forberede mørbradgryde, boller og pæretærte til gæsterne, der tikkede ind kl 14.

Christopher blev glad for sin PS3, men det var bestemt ikke lige hvad han havde regnet med, sikkert fordi han jo "bare" bruger Toke's når det skal være. Dagen gik med normal hygge og tygge, udover lige for Stefan der kom for at æde og sove, sådan er det jo med tømmermænd..

Efter gæsterne var gået og oprydningen overstået, tørnede vi ind i kassen til at se Barnaby (den nye), mens ungerne gik iseng for at se hver deres film, hhv "Det Regner med Frikadeller" og "AVP2: Requiem" - Gæt hver der så hvad (smil)

Her til morgen tøffede vi til

Fejl ved rendering af macro 'me-map'

com.ctc.wstx.exc.WstxParsingException: Duplicate attribute 'rel'. at [row,col {unknown-source}]: [17,324]

for at fejre Dorethe's 38 års fødselsdag til bruch, og da den blev serveret kl 11:30 var vi godt sultne, da vi ikke havde spist morgenmad af samme grund, men først stod op kl 09:15 - og kørte kl. 10

Igen en hyggelig dag med Hørninger'ne, mor og Torben. Vi fik (igen, igen) masse af kækker mad - bla. en superlækker kage inden vi smuttede - så vi er jo "rigtigt" sultne her til resterne af den lækre mørbradgryde fra igår...

Kl 23 går den på arbejde for undertegnede, da vi skifter Firewall hos Netic kl 00:00-01:00 inat....gab, spørg lige om jeg er motiveret til det....men der har været lang forberedelse, så det skal bare lykkedes!!!

Weekend og 2 x Fødselsdag

Ja, denne weekend bliver alt andet end stille - Imorgen holder vi ?Christopher og ?Normanns fødselsdag, han bliver 8 og jeg blev 41 i september, men festligheden blev udsat pga. Sarah's fødselsdag som vi tog sammen med Anettes, se 2 x Fødselsdag lørdag

Vi bliver 14 mennersker, så alrummet bliver fyldt igen og der skal hentes bord på Netic - ARGH!

På søndag er det en tur til Århus for at fejre Dorethe's 38 år, vi bliver efter sigende en del mennesker til brunch, så der bliver larm på.

Men det skal nok blive en hyggelig weekend, vi glæder os til at give Christopher hans nye PlayStation 3 :-)

B.T. Humor .......

"Sådan slipper du af med din gæld" - 7 kr...

?

Jeg faldt lige over et spændende program igår (der var fra 2009 eller 2010), om hvordan at den afrikanske Klippepython nu også (ligesom Tiger Pythonen) er begyndt at "invadere" Florida, p.t. primært i et epicenter mellem Maimi og Everglades; - sikkert fordi at tidligere ejere sætter deres dyr fri når de bliver for store eller besværlige.

Da Tigeren allerede er godt etableret med en voksende bestand der allerede er problematisk, og der så kommer en ny art i samme område - og ikke bare en hvilken så helst art: hvor Tigeren faktisk er ganske rolig og medgørlig generelt er Klippepythonen extrem agressiv og forsvarende - er det ikke bare en trussel mod dyr og økosystemet, men også mod mennesker.

Faktisk er den største han nogetsinde fanget i Florida, og ikke i Afrika - ifgl. programmet anyway - 4.4 meter og 63 kg.

Læs mere på http://news.nationalgeographic.com/news/2009/09/090911-pythons-florida-giant-snakes.html

http://www.youtube.com/results?search_query=python+florida&aq=f

Frisk el i skuret

Så fik jeg lavet en nyt kabel i skuret, til erstatning for det andet der åbentbart "bare" er gået i udu, selvom det er nedgravet og beskyttet af rørmuffer ...

Jeg fik også lige sat de sidste paneler op, efter at have taget 1 cm af dem og forseglet dem med zin-alu spray

Endelig fik skur + terrasse lige en kæmpeoprydning, så vi er vinterklare der.

Se billederne på http://www.mos-eisley.dk/display/familiebilleder/Familiebilleder+2011#Familiebilleder2011-Skuret06112011

Fødselsdag i Århus

Igår tog vi til fødselsdag i Århus, dvs - det var egentlig ikke en fødselsdag, bare et udtryk for trang til gæster, - og sikkert også at vise den nye renovering af Krogagre 11 frem - helt forståeligt, for det var også blevt flot, lys og dejligt. Især det at have gulvarme overhele huset, det kan jo ikke slåes :-)

Så vi fik en rimelig hyggelig dag, omend jeg kedede mig bravt da Lars, Carsten og Svend Aage sætte sig til at se AAB - ACH i tosseren, gaaabbbb...

Maden var som altid i top, da vi ikke havde spist middagsmad røg der en del boller ned, før vi tog hul på kagen :-) Til aftensamad var der burittos, en af mine højt satte favoritretter.

Derefter var det stille hjemad og se resten af DMA, som jeg sgu gerne ville have set alt af, hjemme på eget surround anlæg, men jeg må holde øje med genudsendelsen.

Almost weekend....

Så er det næste weekend igen - dejligt - iaften skal Toke til fødselsdag hos Niklas, de starter med at se Tintin og derefter er det sikkert Lottes supergode mad og så ps3, computer og hygge... hvis de når at spise hygge, når først ps3'en og computeren er tændt har tiden det med at flyve.

Vi andre bliver hjemme og hygger og ser måske en film vi faktisk ikke har set før - ikke i TV, for de sender ikke meget der ikke er sendt før...

Imorgen tager vi til Århus, hvad vi troede var lidt hygge med Lars og Pia er åbentbart blevet til Pia's fødselsdag - de klumper dernede har bare ikke evnet at melde ordentlig ud - igen, igen ....utroligt !! Så vi tager altså en tur til fødselsdag og glæder os trods min irritation til at se deres renoverede hus (Se Lars og Pias billeder) - det er sikkert helt vildt. Forhåbentlig er køkkenet så langt at vi kan få noget at spise, ellers må det jo være take-out :-)

Søndag skal jeg have lavet el i vores skur, så vi kan få noget lys derude, der er pissemørkt både om aftenen og morgenen.

Men...god weekend til alle!

Anmeldelse af Tintin

Så fik vi set den nye Tintin - se anmeldelsen her: Tintin og Enhjørningens Hemmelighed (3D)