Du ser en gammel version af denne side. Se den nuværende version.

Sammenlign med nuværende Vis sidehistorik

« Forrige Version 11 Næste »


Dem vi har prøvet og kan anbefale

Iskaffe (Frappe)

Vi har prøvet en del iskaffe'r rundt omkring, men faktisk ikke fundet nogen der slår vores egen, problemet er bare at den ikke holder længe:

3 tsk. instant kaffe (gerne Nescafe Gold)
3 tsk. sukker
1/2 Liter vanilie is
1 dl mælk, måske 2 dl

Det hele blendes, evt kan man knuse is-terninger med i blenderen.

Serveren i højt glas med sugerrør.

Mørbradgryde

Superlækker og nem at lave til fest eller lignende: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=27142

Vikingegryde
 

Ca. 750 g. svinekød, mørbrade, kalkun eller kylling i tern.
5 tsk. karry.
3 tsk. paprika
2 fed hvidløg presset el. fintsnittet
1 løg snittet
2½ dl ketchup
½ l madlavningsfløde eller halvt mælk halvt piskefløde.
Krydderi - Salt og peber
Kødet brunes i fedtstoffet. 
Løg, hvidløg og krydderier tilsættes og svitser med et par minutter.
Derefter tilsættes ketchup og fløde, og retten småsnurrer til kødet er mørt.
smages til med salt og peber.
Serveres med ris eller kartoffelmos.

Skinkestang

1 pakke frossen butterdej (425 g)
1 æg (til pensling)

Fyld:

250 g champignon
100 g røget skinke (evt. skinkestrimler)
175 g flødeost naturel
2 tsk. sennep
½ tsk. salt
2-3 spsk. klippet purløg

Butterdejspladerne (der er optøet) lægges oven på hinanden, udrulles i ca. 25 x 35 cm (drys lidt mel over ved udrulningen)
Dejen lægges på bagepapir på en bageplade.
Fyldet fordeles i midten af dejen, og siderne skæres i strimler på skrå. De flettes ind over fyldet og pensles med æg.

Bages ved 200 grader ca. 20. min.


Dem vi skal prøve

Pulled Pork - http://gastromand.dk/opskrift-pulled-pork-temperatur-grill/

Basar Kebab med hvidløghttp://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekopskrifter/ECE133643/basar-kebab-med-hvidloeg/

  • Ingen etiketter