Type

Filmanmeldese (Set i biografen)

Min rating (1-5 Stjerner)

(star)(star)(star)(star)(star)

Kommentarer

Dette er en en film der har været et stort hype om ret længe, specielt fordi at den er lavet af 2 af de største instrukturer der findes, nemmerlige vores alle sammens Steven Spielberg - kendt for et utalt af fantastiske film, meget ofte teknologisk eller historiemæssigt banebrydende (jeg husker stadig Jurassic Parks fantatiske effekter) - Samt Peter Jackson, der jo har slået sit navn fast på reletivt kort tid, fra kitch/niche instruktør på tvivlsomme film til mester med de 3 Ringenes Herre film, en trilogi hvis historiske og filmiske kvalitet næppe overgåes foreløbelig. Jackson har fulgt op med bl.a. King Kong, der også blev en rimelig success.

Nå, tilbage til Historien om Tintin, hans hund Terry (eller Snowy på engelsk) og historien om Enhjørningens Hemmelighed,

Da jeg ikke rigtigt kan huske tegneserien lige p.t. kan jeg ikke hlet forholde mig til historiens gang i forhold til den, men det kom da som en "overraskelse" for mig at det er her han møder Kaptajn Haddock samt Dupont og Dupont.

Filmen er rigtig, rigtig god, både filmisk med motion capture og renderingen af detajler, f.eks Terrys pels. Historien holder ganske fornuftigt og er i det store hele til at følge - men er nok ikke for helt mindre børn.

Der er en fantastisk blanding af menneske (normal) film og tegneserie-genrens, f.eks er der en større jagt gennem Marokko's gader som ville have være totalt tåbelig hvis det var rigtige mennesker, men i denne kombi af rigtigt og animeret film holder det, og man nyder bare sekvenserne.

Vi var lidt i tvivl om det skulle være 2D eller 3D denne gang, - jeg syntes at 3D har et par svagheder i en kort tilvending i starten, samt at man har en større koncentrationsbehov under filmen - det kan mærkes i nakke og øjne bagefter - men ser man den 2D snydes man altså for en effektdel der er nice i 3D - _Så se den i 3D hvis muligt_ 

Den er faktisk også første gang jeg ser noget Tintin på andet end dansk, man skal lige vende sig til at Terry ikke er Terry, men Snowy; - samt at Dupont og Dupont er Thompson & Thompson - selv om der er tekst på.