Breadcrumbs

Blog fra december, 2010

Vand

Idag var vi igen oppe og tørre vand og dug af alle ruder - p.t. er vi oppe 2 gange om dagen, om formiddagen tørre vi af og åbner vinduerne, om eftermiddagen lukker vi dem på klem.


Idag var der ikke så meget vand som andre dage, det varierer jo med temperaturerne udenfor, men der var som altid en del i vindueskarmene og på vinduerne, og det bekymrer os lidt at de (for øvrigt meget grimme) skruehuller nederst i de store vinduer muligvis tager fugt ind.

Vi bemærkede også at der er våde pletter på gulvet og konstante vandplamager på loftet mellem rockulden og dampspæreren - noget vi havde mistænkt fygesne for tidligere, så vi valgte at kigge lidt op på loftet.


Det viser sig at undertaget er drivende vådt, bogstavelig talt og rører man ved det er det som et regnvejr, og hele rockulden oppe på loftet sejler nærmest i vand på undersiden

Godt, skidt eller ligegyldigt? Det ved jeg ikke, men finder det ikke opmuntrende, øv

Vi tager derfor lige og får en byggesagkyndig på situationen i næste uge, under alle omstændigheder er det jo nok penge der er godt givet ud.

Yes Vendia!

Her går følelserne højt, nede i dale og oppe over byggeriet...


Idag var der gode nyheder, resten af taget var lagt, og en smed var igang med at sætte hele varmesystemet op i bryggerset, fedt !! følge hvad jeg forstod på ham skulle det sættes til den 23-12, så det vil være supert.<br><br>Vi var lidt i tvivl om der var fygesne under taget, men det må vi se på i weekenden, der kan jo være kommet lidt ind under undertaget.


Smeden arbejder:

Skuffende Vendia!!

Idag var vi lige forbi Kærhavegpårdvej for at se på det triste syn, et hus med 2/3 dele af taget lagt, sidst vi så taglæggerne var onsdag; faktisk blev det meste af taget lagt på kort tid tirsdag og onsdag, hvorefter vi logisk nok forventede at den sidste 1/3 del blev lagt inden sneen kom; det ville ikke tage mere en 1/2-1 dag.

Torsdag kom uden at det sidste blev lagt, fredag morgen forsøgte jeg at ringe til Vendias byggeformand og lagde en besked om de kunne gøre det færdigt, - jeg hørte aldrig fra ham.


Så - Skuffende, Vendia !!!


Det blev så ikke bedre af at der bygges på Tavervej, her volder vejer ikke de store vanskeligheder, de kan ligge tag og mure så det lyster...øv

Så er de igang med taget

Igår gik de igang med taget, og der er også ved at blive gravet en rende fra bryggers til stien, jeg vil antage det er fjernvarmen der er på vej.


Forhåbentlig får vi lige kigget derop idag; inden det bliver mørkt.


Vejrudsigten for imorgen er også noget difus, så hvis de kunne få taget færdigt idag vil det være optimalt!

Update på taget

Vi var lige forbi huset her til eftermiddag, de mangler kun den ene langside ud mod Kærhavegårdvej - jeg forstår dog ikke hvorfor man allerede er gået hjem kl 15:20, når der kan komme en masse sne imorgen.


Generelt virker det som ret korte perioder i løbet af en dag der faktisk arbejdes på, omkring kl 15:30 -16:00 er der faktisk altid tomt for folk;det kan undre lidt når nu endelig vejret er til at lave noget...


Der var iøvrigt også gravet ud til fjernvarme, så forhåbentlig kan der måske sættes varme på snart.

Vandet løber....

Og pengene også.


Jeg fik lige et opkald fra Vendia igår om at trykprøvning kommer til at koste 5.500 ekstra, noget jeg lige p.t. er uforstående for.


Og Anette jeg jeg var oppe at se til huset, en lidt "trist" affære der affødte dette brev:


... Jeg har fuld forståelse for vejlig og at det måske er svært at lave så meget på huset, men fugt er et af de punkter jeg er meget(!) observant på.

Svar fra Vendia

Så ringede Ole fra Vendia, og vi fik en god snak om den ene og det andet, og fik løst problemerne omkring huset; specielt de lidt specielle byggeforhold -  og byggeformanden vil sørge for en nøgle til os.


Så tilliden er genoprettet uden de store skår :-)

Gode nyheder

Trods alt; Anette var lige forbi huset igår, Vendia har sat vinduer i det var sgu godt at se. Der var heller ikke noget fygesne inde under undertaget; heldigvis.