Breadcrumbs

Blog fra november, 2010

Det står lidt stille....

Pga. vejret, taget er dog blevet klar til tagdækning - undertag og tværbjælker er lagt på.


Eller ved vi faktisk ikke rigtigt om der sker noget, for det meste er der ikke nogle deroppe når vi svinger forbi.

Svar fra Vendia

Når jeg nu har postet min "tvivl" om Vendia, er det vel også kun fair at poste svaret fra dem. Generelt er jeg helt tilfreds med det, min pointe var mest at situationne let kunne være undgået..

Hej Norman!


Følgende er kommentarer til mail pr 14.11.10:


Det skal selvfølgelig begrænses til et absolut minimum mht. at få nedbør ind og ligge på dampspærren og den mest kritiske periode vedr. dette er lige netop fasen hvor husene  isoleres og lukkes med undertag. Grunden til vi monterer dampspærre før tag lukkes skyldes udelukkende kravene omkring tæt byggeri. Vi kan via den benyttede konstruktion køre installationer m.m. på den ”varme” side med rigtig gode trykprøver til følge.  At der så er risiko for der samles nedbør på dampspærren inden hus lukkes er selvfølgelig ”træls” men vil påstå der er lidt psykologi i dette. At dampspærren opsamler vandet gør mængden af vand synlig. Var dampspærren der ikke vil det immervæk stadig være den samme mængde vand der skulle håndteres og udtørres fra byggeriet…..


I det konkrete tilfælde hvor vand ligger sig på dampspærren i pytter, ja der skæres plastikken simpelthen op og vi lader konstruktionen tørre ud. Vi følger løbende med via fugtmålinger så der ikke vil blive indbygget vand. De opskårede punkter vil så efterfølgende blive tapet til fuld tæthed med dertil egnet dampspærretape, der af producenten er garanteret 20 års klæbegaranti

Lidt for meget vand...

Hm, det var jo en regnfuld weekend, og igåar var vi lige forbi huset - det var ikke imponerende, og udløste denne mail til Vendia:


Hejsa Ole og Nina


Vi var lige oppe at se på huset efter weekendens regnvejr, og det var ærlig talt lidt skuffede at se at afdækningen på taget, en stak grønne persenninger, var mangelfuld og ikke have holdt vandet ude, så hele den fine dampspærre der er lagt over loftet er lige nu en stak små svømmebassiner, det så rigtigt træls ud, for at sige det på godt jysk.....


Nu er jeg slet ikke expert i at bygge huse, men vand, fugt og deraf følgende mulig skimmelsvamp er noget jeg har stor fokus på, så jeg kan ikke forstå at der ikke er lagt tag før man begynder på f.eks dampspærren, der nu er fyldt med vand; og et par revner så vi også

Der sker lidt hele tiden

Jeg var lige oppe at kigge igår, lige nu ligger der en grøn persenning hen over alt taget, da der er lagt en komplet dampspærre hen over alle rum. Samtidig er elektrikeren i fund gang med at trække kabler og vinduerne var kommet og stod på paller udenfor, så mon ikke de monteres en af dagene.


Det er dejligt at se at der nu er lukket af - mere eller mindre - fra regn og slud, så tingene indeni kan tørre.

Spær

Så er der sket lidt mere på huset, spærerne er helt oppe, elektrikerne er igang med at trække el, stern og tagrende er opsat.


Så få da det skide tag på !!!

En af de ting der er dejligt at se, er den måde Vendia har lavet husets fundament på - ganske traditionelt er der selvfølgelig støbt fundament ned til 90 cm.


Der hvor resten skiller sig lidt ud fra andre fundamentsstøbninger jeg har set på Kærhavegårdvej er at istedet for at lige en stor flamingo flade med en stor beton "klods" ovenpå, er der lavet murindeling fra sandpuden, disse er så fyldt med flamingo for at isolere, derefter er gulvvarme lagt.


Endelig er der for hver rum støbt gulv, afskærmet mod kanter af flamingo så hver rum har sin egen gulvplade.

Dette skulle reducere lyd fra rum til rum, der ikke kan gå gennem betondækket - noget vi p.t. kender alt til; der hvor vi bord til leje kan vi sagtens høre andre gå rundt i stuelejlighederne, da deres trin går direkte via et stort betondæk hen til os.

ZenseHome

Så blev der lige bestilt ZenseHome til hele huset; 37 stikkontakter, betjeningstryk med 4 tryksteder, lampeudtag med dæmpning og sensor m.v.


Se mere på www.zensehome.dk