Sidehistorik
Dem vi har prøvet og kan anbefale
Indholdsfortegnelse |
---|
Iskaffe (Frappe)
Vi har prøvet en del iskaffe'r rundt omkring, men faktisk ikke fundet nogen der slår vores egen, problemet er bare at den ikke holder længe:
3 tsk. instant kaffe (gerne Nescafe Gold)
3 tsk. sukker
1/2 Liter vanilie is
1 dl mælk, måske 2 dl
Det hele blendes, evt kan man knuse is-terninger med i blenderen.
Serveren i højt glas med sugerrør.
Mørbradgryde
Superlækker og nem at lave til fest eller lignende: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=27142
Vikingegryde
Ca. 750 g. svinekød, mørbrade, kalkun eller kylling i tern.
5 tsk. karry.
3 tsk. paprika
2 fed hvidløg presset el. fintsnittet
1 løg snittet
2½ dl ketchup
½ l madlavningsfløde eller halvt mælk halvt piskefløde.
5 tsk. karry.
3 tsk. paprika
2 fed hvidløg presset el. fintsnittet
1 løg snittet
2½ dl ketchup
½ l madlavningsfløde eller halvt mælk halvt piskefløde.
Krydderi - Salt og peber
Kødet brunes i fedtstoffet.
Løg, hvidløg og krydderier tilsættes og svitser med et par minutter.
Derefter tilsættes ketchup og fløde, og retten småsnurrer til kødet er mørt.
smages til med salt og peber.
Derefter tilsættes ketchup og fløde, og retten småsnurrer til kødet er mørt.
smages til med salt og peber.
Serveres med ris eller kartoffelmos.
Dem vi skal prøve
Pulled Pork - http://gastromand.dk/opskrift-pulled-pork-temperatur-grill/
Basar Kebab med hvidløg - http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekopskrifter/ECE133643/basar-kebab-med-hvidloeg/