Udstyr er langt hen af vejen et spørgsmål om teperament, antal slanger og typer.
 

Tænk på pengene - at gå i en dyrehandel er klart det dyreste, man bliver gener flået - både for dyret og for tilbehør. F.eks er en temperaturmåler/termostat herredyr, og kan typisk undværes.

Foder koster også rigtigt meget i en dyrehandel

 

Køb privat, brugt og på nettet - så sparer du kassen!


Hvis du har et slange kan man fodre den direkte i terrariet med levende gnavere, men som skrevet andet sted er dette ikke nødvendigvis optimalt.

Selv bruger jeg følgende udstyr:

1. Hammerplast kasser i et antal så alle slanger fra et terrarie kan kommes i kasser, dette er rart både ved fodring, sygdom eller rengøring og lignende af terrariet. 


 
2. En foder tang, her kan man købe rigtigt foder pincetter hvis økonomien er til det, jeg bruger en pølsetang fra Bilka til kr. 18,- til pinkies m.v. eller en arbejdshandske til mus og rotter, se:
    

 
3. Eventuelt en slangekrog hvis man ikke umiddeltbart kan håndtere slangen/slangerne med hånden, her kan man også købe en rigtig hvis økonomien passer, eller blot købe en langskaftet mallerrulle fra. f.eks Flugger til kr. 20-25,- den virker fint.
Min nuværende hjemmelavde ser sådan ud:


 
4. Eventuelt et håndklæde eller lignende til at ligger over kasserne efter foderet er give eller fanget og kvalt, min egen erfaring er at slangerne spiser nemmere/hurtigere i mørke og stilhed.
 
5. Et glas eller andet til at tø pinkies op i, tø dem aldrig op i vamere vand end fra hanen, ellers risikerer man at koge foderdyret. Microovn er heller ikke en god ide, da mus/rotter kan springe heri (sad)
 
6. Reptil mineral som tilskud:

7. En transportkasse (fauna boks) til levende mus og rotter som denne (jeg foder ikke med levende mere):


 
8. Husholdningsprit, jeg bruger en del husholdningssprit til at rengøre alle ovenstående dele efter brug, del normalt aldrig boxe m.v. mellem slanger fra forskellige terrarier uden rengøring, dette minimere risikoen for blodmider og andre sygdomme.