Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Fra starten af har jeg selv villet styre alle dele, selvom det er købt gennem et el-firma.

Tip

Update 30 Nov 2015 Vi -11-2015 Vi har nu haft Zensehome i 4,5 år og det fungerer stadig udemærket - men det er sjældent at jeg starter ZH programmet for at ændre noget, og måling på kontakter syntes jeg i nuværende form gennem programmet er noget hø - hvorfor laver man ikke et website til at se det på etc.....

Efter jeg fik sat en apple router op, har et par kontakter ikke virket ok hver gange, og det er nok systemets største svaghed - at kommunikationen ikke er 100% stabil - men jeg har dog ikke opgraderet eller kontrolleret Firmware længe.

Anbefaling? Tja, både og - til pengene er det i sig selv ikke det værd, som sagt er alt måling etc. lidt noget salgsgejl - og der er ikke kommet nye enheder etc de sidste 4-5 år. Men lysene i kontakterne og udseende rykker stadig - og skal man på ferie er det da fejl at ting kan tænde og slukke for at simulere aktivitet.

Største "udfordring" er ting der støjer på nettet - senest har jeg kæmpet med en Apple Airport Extreme - der måtte et støjfilter fra Zensehome (Købt hos Greenline) til på fordeler-ledningen....

Update 21-05-2021 Læs om opgradering af ZenseHome her: Opgradering af ZenseHome


Og hvad er status, set tilbage:

Det overordnede

Zensehome kører via eksisterende eller nye 220 V kabler, hvilket på mange måder er rigtigt smart, men men husk på at du har alt mulig elektronik på, lile fra kummefryser til pærer og andre enheder, der alle kan støje på nettet. Dette giver altså bare potentielt problemer en gang imellem, selv har jeg (stadig) en kæmpe filter box på min ene kontakt i stuen, antageligt pga. støj fra noget - Der er så lige TV, MacMini, HK Reciever, DLink og 2-3 andre ting på der ...

...

Det lidt skræmmende er at jeg efterfølgende har fundet ud af at mit jo nye hus faktisk er kablet til zensehome, så jeg er nok stavnsbundet til det eller til en dyrere og nok ikke overskueligt omlægning af kabler...

Enhederne

Enhederne har en rimeligt kvalitet, de første jeg fik havde et lidt ringe klik feel - men det at der er dioder i, det ELSKER JEG bare, det ser for fedt ud. 

...

Jeg savner egentlig mest en kontakt med føler der kan pege ind i rummet, vi har en del af lampeudtagene med føler, og de virker faktisk for godt, når man går fordi ude på gangen aktiveres de også.

Defekte enheder

Først og fremmest havde Zensehome et stort problem med defekte enheder, der viste sig ved at en kondensator i systemet blev svagere og svagere, hvilket betød at kontakterne kunne kommunikere kortere og kortere over ledningerne, så de til sidst ikke kan nå hinanden.

...

De nye kontakter have også et væsentlig bedre klik-feel, det har faktisk en del betydning for fingerfornemmelsen.

Windows programmet

Windowsprogrammet der bruges til at styre enheder med er bestemt ikke blandt mine favoritter, dertil er det alt for traditionelt og gammeldags, der mangler simpelthen innovation, det virker som noget taget ud af Windows 3.11 verdenen, med begrænsede vindues/dialogbox størrelser, trod man har en 1900x1080 skærm opløsning. 

...

Jeg savner SÅ MEGET noget innovation omkring dette, hvorfor er kontrolleren ikke en lille embedded web server hvor programmet ligger som en web app, og hvor man bruger oplevelsesmæssigt havde lært lidt af Apple og Android over de sidste 4-5 år - i stedet for en fed Windows (3.1) App!

iPhone og iPad App'en

Her forleden kom iPhone App'en - bedre sent end aldrig, da jeg allerede efterspurgte den og fik 10-10-2012 svaret:

...

Desuden viser de gråbrune streger vist at kontakten/udtaget er tændt, efter hvad jeg kan se understøttes muligheden for langt tryk ikke, og brugervedledningen (lige nu i version 2.1.D) dækker ikke App'en, så hjælpen er begrænset.

Konklusion

Nå, vi skal jo til en konklusion på produktet. Den korte er :

...