Update 08-12-2022. ZenseHome blev opgradret for længe sidenn og lever stadig grunndet det faktum at det er dyrt at udskifte alle enheder. Siden artiklens oprindelse er der også kommet MQTT og direkte Philips Hue integration i ZenseHome - jeg bruger dog stadig MQTT og Home Assistant (og Node-RED) som bridge mellem ZenseHome Tryk/Loftudtag og Philips Hue pærer.

Der er ikke noget Abbonnement på mit ZenseHome.


Efter en "rask" beslutning her i vinterferien har jeg besluttet at ZenseHome ikke skal opgraderes. Efter at ZenseHome gik konkurs blev det overtaget af nye ejere der har lavet en ny boks med 3 "modems" - et til hver fase og en sky-service som man skal abonnere på.

Det har været et langt træk med meget lidt info, dårlige sider på deres hjemmeside og usikker information/udmelding. De første folk er på og i vores FB gruppe er der ret positive tilbagemeldinger generelt.


Men...

  • Det kræver en ny boks til ca 2400 kr. med 6 måneders abonnement - eller wooping 3999 kr. uden abonnement.
  • Det kræver en elinstallation af en autoriseret el-installatør, fra 1499 kr.
  • Det kræver sandsynligvis et månedligt abonnement (der er vist flere niveauer, men hvis man vil have API adgang er det det dyreste)
  • Man skal nu købe en eller flere strømsensorer for at måle strøm.

Samt...

  • Overlever ZenseHome overhovedet i længden? Hvis de går konkurs og sky-servicen dør, hvad så...
  • Deres sortiment er meget begrænset (Hue har sindssygt meget, Ikea har meget)
  • De er 100% proprietære i teknologien, hvor Hue og Ikea er standard ZigBee kompatible.
  • Det er en løbende udgift sålænge man har installationen på måske 2000 kr/år.
  • Deres integration er begrænset.

Derfor

Så derfor er ZenseHome i store træk smidt på porten for Philips Hue - selvfølgelig over tid; jeg var startet på Ikea - og de kan blandes, men det syntes jeg ikke om. Et kort kig på sortiment og kvalitet overbeviste mig om at Philips Hue var vejen, trods den højere pris.

Så her i vinterferien 2020 er der kommet Hue ind (købt fra Proshop der har dag-til-dag levering):


2 stk badeværelses amaturer:

1 stk Loftslamepe 60x60:

6 stk favede pærer:

En lille irriterende ting er at Philips åbenbart tror at strømtilgang altid kommer lige bag derefter lamper, der er ikke ledningsføring eller udstandsninger til kanaler til ledninger; så der måtte bores og flikkes lidt... (sad)

Sammespil med ZenseHome / WAF - Wife Approval Factor

Sammenspil er der desværre slet ikke, slukker man på kontakterne som man er vant til, slukkes Hue enhederne selvfølgelig også. Det er en ulempe, men på sigt håber jeg at vende familien til at bruge App eller andre kontakter - der er visse muligheder for at fjerne ZenseHome trykkene og erstatte dem med andre som denne:

Men umiddelbart er WAF Faktoren nok temmelig lav desværre.


Home Assistent integration

Denne er ganske smertefri i store træk, og ved at installere dette Light Entity Card kan man få en masse muligheder.

Her er et screenshot fra min HA - som det ses kan man sætte en masse på pærerne (Loft og badeværelses amaturer har ikke deciderede farver):