Type

Sikkert Hjem Alarmsystem

Min rating (1-5 Stjerner)

Villapakke : (star)(star)(star)(star)

Kamerarer: (star)


Fra https://www.sikkerthjem.dk/ 

Alt Om Datas test: https://www.altomdata.dk/sikkerthjem-s6evo-test-kan-du-selv-sikre-dit-hjem/


Mit gamle Jablatron alarmsystem - som har fungeret fremragende i ca 10 år var ved igen at have skullet have skiftet det store batteri - en udgift på ca 800 kr.

Derudover betalte vi ca 1900 kr/år for en kontrolcentral - som pænt har ringet på både alarmer og fejlalarmer, men aldrig andet.


Så jeg besluttede at spare lidt penge, samt "modernisere" - gerne simpelt, men mindst med en App til husstanden.


Sikkert Hjem er en billig fornuftig pakke til husstanden og basispakken uden kamera fungerer rigtigt godt og er nem at sætte op. Alle devices har QR koder og det er derfor nemt at scanne nyt tilbehør ind.

Faktisk er alle dele der følger i pakken allerede kodet ind. Det er imponerende til prisen. Jeg købte en villa pakke samt extra PIR, et SIM kort (hvis internettet/strømmen går) og en røglarm.

Pakken indeholde hoved boksen, et nummerpanel, PIR, dør/vinduekontakter, smart brikker og fjernbetjeninger, samt alarm klistermærker.

PIR har support for at man har kæledyr, hvilket i vores tilfælde er fordelagtigt.

Brugeroprettelse er også nemt, og man kan lave brugere til App'en, eller de kan få en fjernbetjening eller en nøglebrik til at slå til/fra.

Brugere kan modtage forskellige levels af info/alarmer, lidt mere granualitet her ville være rart.

Systemet har også en "Home" alarm setting, så man f.eks kan nøjes med at slå skal-sikring (dør- og vindue-føelere til) - det er fornemt, jeg har dog fravalgt disse, da jeg ikke gider klæbe det lort op, og jeg har sat en række PIR's op istedet.

Appen er superfin og tilpas simpel. Men over tid har jeg lært det er en god ide at genstarte den ved brug - sommetider viser den det forkerte kamera eller kameraet hænger bare i en 0-100% buffer. Så hjælper det at lukke og starte App'en igen..


En lille "hage" ved systemet er at det kun trigger på ændringer, så man kan faktisk sætte alarmen til mens havedøren er åben uden den starter, det er først når føleren ændrer status at alarmen går igang. Endnu en grund til at holde sig til PIR's.


Nå, alt er godt og jeg vælger derfor at købe en omgang kamerarer til systemet:

 


Her går det lidt ned af bakke, da :


  1. Kamerarerne kun er Wifi (jeg har kablede i forvejen med PoE).
  2. Kamerarerne skal have 220v og der er en grim trafo med der fylder lidt.
  3. Kamerarerne har ikke SD kort og man kan derfor slet ikke gemme data som udgangspunkt.
  4. Bevægelsesdetektion er for langsom (det syntes jeg dog også det var på mine tidligere HIKvision kamerarer).


Så:


  1. Wifi er noget ustabilt noget - for at holde god forbindelse til alle kamerarer måtte jeg købe 2 Access Points - se Ubiquiti UniFi AP AC Pro UAP-AC-PRO - da mine kamerarer hænger udefor huset, det eneste ca 5 meter fra fordøren. Jeg har lavet et net for hver Access Point for at sikre at kameraret tager dette.
  2. Kamerarerne kan ikke bare erstatte de gamle, men der skal findes nye placeringer med 220V.
  3. Sikkerthjem og deres forhandlere tager i omegnen af 249-299 for et 32 GB SD Kort, på nettet gav jeg ca 55 kr pr. stk
  4. Opgivet, man kan slå bevægelsesdetektion til - men det giver konstant info i App'en, en info jeg ikke har evnet at adskille fra andet info - det ser ud til at være samme level som Status notifikationer desværre. Istedet optager de hele tiden til SD. Det kan dog give udfordringer med SD kortets levetid. Det virker også lidt som om man kan blive nød til at tage SD kortet ud for at få sine videoer på pc'ere etc.


Kamera, bevægelse og afspilning er ikke i top, man kan ikke gemme i skyen eller på egne medier - det trækker væsentligt ned i systemets helhed, teoretisk kan tyven vel bare stjæle alle kamerarer og så er alt væk(?). En gang imellem hænger App'en når man skal se på et kamera ved 95%, så skal man ofte lige genstarte App'en.


Ønsker man ikke kamerarer i sit alarm system men bare en god simpel alarm er systemet glimrende til få penge. 


Der er heller ingen umiddelbare integrations muligheder, det er et lukket system med Kina hardware. Det kan dog overkommes med enten en SMS Gateway (der sættes op som bruger og modtager) eller noget Sonoff 433MHz sniffing. Så kan man få ting i Home Assistant eller openHAB


Det ville klæde Sikkert Hjem hvis kamerarerne havde haft ethernet med PoE og at man kunne gemme data lokalt på en server eller i skyen/egen lokation)