Som reference kan man læse Høreskade :-(

Høreskade blev det nu ikke direkte til, men klart en observans på at jeg faktisk har Tinitus og at det af og til ringer og suser mere eller mindre for ørerne.

Tinnitus er den lægelige betegnelse for øresusen. Den tinnitusramte beskriver, at der er en lyd inde i øret, selvom der ikke kommer nogen lyd ind i øret udefra. Den lyd, der høres kan være meget varierende fra person til person. Typisk høres en brusen eller en hyletone. Det er en ganske hypppig tilstand - cirka 16 procent af alle voksne har konstant tinnitus og en langt større del har tinnitus af og til.

Af den gruppe, der har konstant eller næsten konstant tinnitus, har omkring 6 procent så kraftig tinnitus, at lyden er et markant og stort problem, der går ud over livskvaliteten.

 

En del mc ture på Kilo SVinet det sidste forår har også været i fokus, efter 1-1/2 times blandet kørsel har ørerne været belastet i varierende grad og specielt efter én tur var det galt og alt bassen fra vores subwoofer var bare ulidelig hele den aften.

Der er selvfølgelig også langtidsvirkninger at tænke på - og det faktum at jeg desværre bemærker ringen for ørerne/hyletone i hovedet meget, meget mere end før September 2016.

Skumgummi og Alpine ørerpropper har løst en del af problemet, men på de ovennævnte ture har det været svært at afgøre hvad skaber problemet?

 

Dyb lavfrekevent lyd - og/eller - vindstøj?

 

Sagen er ikke afgjort - og det kan jo være en kombi, men at sætte DB Killers i har jeg en fornemmelse af gør problemet mindre, men der er nok for mange korte ture til at teste tingene en efter en. Men så tager vi jo den fede lyd ud af Yoshimura udstødningerne.

Men for at gøre livet som mc'er bedst muligt i den korte danske sæson (specielt når man ikke gider køre i regnvejr) er der lavet et par tiltag:

 

Bose QuietControl 30 wireless headphones 

Der er investeret i et sådan sæt (efter at have grublet lidt over den hampre pris), og jeg syntes egentlig de er supergode - de kan virkelig nedsætte støj seriøst, har en smart halskrave til at holde styr på dem og er forbundet til ens iPhone. Dvs. man kan både styre graden af noise-control, powersettings og selvfølgelig høre musik (det gør jeg dog ikke på MC) eller evt GPS instruktioner. De sidder også udemærket under en hjelm, dog kræver de næsten en klaphjelm, da en normalt hjelm er svært at tage af uden at skade dem i længden vil jeg tro (jeg er begyndt at tage dem ud inden jeg tager selve hjelmen af), de 2 ledningers fæste på "kraven" kan være  et svagt punkt over tid hvis man kommer til at hive i ledningerne.

Eneste lille "men" ved dem er at de ikke sidder særligt fast i ørerne, dvs at uden hjelm tror jeg ikke de kan bruges alene (der er en lille in-ear flap til at holde dem, men ved løb etc tror jeg ikke det er nok), men hjelmen holder dem pænt på plads.

 

SHOEI Neotec hjelm

En sådan er der også investeret i af flere grunde, blandt andet at den har fået rigtigt gode reviews omkring vindstøj, samt min gamle Shark hjelm var mindst 12 år gammel og havde været i 2 styrt - og sikkert på jorden et par gange..

Visir dug var også en komstant problem i den, både visir og briller - den har også meget mørkt visir, og det er jo fedt - bare ikke om aftenen....

Så det blev en Shoei Neotec i sort - den har både dug systemet Pinlock og indbyggede solbriller - og klapsystemet er rigtigt godt når man skal have den af og på med Bose headsettet i.