Start

   

Velkommen

Velkommen til Mos-Eisley.dk - Hjemmesiden for NormannAnetteToke og Christopher, samt diverse kæledyr og reptiler.

Her er alt muligt blandet som billeder, artikler og blogs om os, vores familie, venner og bekendte - samt vores hobbies og interesser.

Du er velkommen til at snuse rundt og evt. kommentere hvor det er muligt, eller maile os på bnp@mos-eisley.dk

      

Favorit citater

 "Neo, sooner or later you're going to realize, just as I did, that there's a difference between knowing the path and walking the path"

"Oh, if a man is considered guilty 4 what goes on in his mind - Then give me the electric chair 4 all my future crimes, oh"

 

"A fool with a tool is still a fool"

  • ITIL anvendt citat

 

"Den der bidrager mest til en fest, er den der ikke er der"

  • Ukendt oprindelse

 

Vi har kun det skæg vi selv sidder på, eller har fjernet 

  • Me-self, 200x...

 

Et Telenor monent" ( = "et øjebliks stilhed")

 

 

Icon

Hvad roder jeg med? - Primært med Atlassian Confluence - som hjemmesiden kører på, samt Atlassian JIRA

Besøg også disse interesseområder


Familiebilleder
Familiens Blog og andre spændende ting
Blog

Andre billeder

IT

Huset

Slanger

5S

Anmeldelser

Alt det Andet

 

Nyt på Bloggen:

Så er endnu en weekend ovre - alt for hurtigt...

Med lørdag var der supert strålende (varmt) vejr - så der brugte jeg 2 timer på at køre plænelufteren over begge plæner - det blev bare så flot og lettede plænen for en del.

Derfter fik jeg sat den vandslangeholder op vi har haft liggende i næsten 2 år, ryddet op i skuret og andre småting udenfor..

Søndag var vi til Sørens fødselsdag i Hørning, det var ganske hyggeligt og med supergod mad, men vejret i Aalborg var bare godt - så en forsætning i haven ville have været supert.

 

 

Det måtte jo komme - også fra min hånd - en ren subjektiv og kun delvis seriøs sammenligning af min gamle Apple iPhone 4s og min nye Samsung Galaxy Note 3 (Galaxyen).

Da jeg ikke selv har haft en iPhone 5s'er - nævnes denne bare hvor jeg mener det er relevant (eller anderledes end 4s)

Samsung Galaxy Noten har jeg kun haft ca 2 uger, så alle kroge er slet ikke udforsket endnu - en af grundene til at jeg valgte at skifte var først og fremmest ønsket om en større skærm, en pen og så syntes jeg at iOS er stagneret ret meget på det sidste....

 

Hardware,Størrelse og Vægt

Det er her vi først ser de virkelig store forskelle, Galaxyen's skærm er bare så stor og klar og rar at arbejde med, f.eks under læsning af SMS'er, mails og specielt Websider - 5,7" med full HD er altså nice. Der er også mulighed for dual-screening, så 2 apps tager en halv skærm hver - det er sikker meget fint, men ikke lidt noget jeg bruger.

 iPhone 4siPhone 5sSamsung Galaxy Note 3
Vægt140g112g168g
Højde115,2 mm123,8 mm151,2 mm
Bredde58,6 mm58,6 mm79,2 mm
Dybde9,3 mm7,6 mm8,3 mm
Skærmstørrelse3,5" (960 x 640 pixels)4" (1136 x 640 pixels)5,7" (1080 x 1920 pixels)

 

Når man efterfølgende får en 4s eller 5s i hånden virker skærmen bare så lille....Der er ingen downsides ved den store skærm (smile) 

Størrelsesmæssigt syntes jeg heller ikke Galaxy'en er voldsom, jeg kan have den i en bukselomme og tage den op, selv siddende i et bilsæde med selen på. Det er klart at den er noget større end iPhone 4s og iPhone 5s, men jeg finder det ikke en hæmsko (det virker voldsommere på papiret end det egentligt er) - eneste sted den ikke sidder p.t. er på min arm under omgang i motionscenteret, her er den nok lige voldsom; eller - jeg gider ikke købe armholderen for at teste det. Man skal lige vende sig til størrelsen når man taler i den, men igen, det tager ikke mange dage.

Hvor Apple's iPhone er dejligt aluminium er Samsun's Galaxy plastik, omend udemærket plastik - men samme niceness i feel får man altså ikke - jeg tog gerne 20-30 g extra for en gang unibody istedet for metallignende plastik.

 

Icon

Et pussigt faktum er nok at ved at revidere min brug af mine smartphones - er noget af det jeg bruger min mobil mindst til - er at tale i den... jeg bruger den faktisk meget mere til kommunikation på alle andre former: mail, sms, web browsing, facebook etc...

 

Vægtmæssigt føles den ikke tungere end en iPhone 4s - vi taler 28g mere - så er vi altså helt ude på marginalerne hvor man også skal tælle coveret og skidtet/nullermændene med.

 

Operativsystem - Android eller iOS

Der er ingen tvivl om, at Android og iOs er 2 forskellige verdener - der egentlig begge har samme end-mål - at give brugeren en god brugeroplevelse og understøtte Apps og god UI. Og dette gør de begge til fulde, men på hver sin måde:

Hvor iOs er meget strict og frem og samme vej tilbage gennem apps og UI, er Android mere præget af mulighederne for at hoppe rundt i en App - og dette kan være både godt og dårligt; hvor man i iOS sjældent "farer vild", kan man godt blive lidt forvirret i Android Apps.

Til gengæld er jeg vild med Android's 2 knapper der findes på (alle vil jeg tro) Android telefoner - "Tilbage" og "Settings" - hvor iPhone jo egentlig kun har en Home knap. De 2 knapper er simpelthen så praktiske (alt efter udviklerens evne til at udnytte dem) - en iPhone med en "tilbage" knap ville være et stort plus.

En af de fede ting ved Android er alle de opsætningsmuligheder der er i OS'et, nogle gange er det på Apple er lidt af en "pain in the ass" - f.eks brug af mp3 som ringetoner (der skal konverteres etc), det bare lige ud af landevejen på Android. Der er bare noget Geek over at se alle mulighederne, og ønsker man det, giver en lille App ssh adgang til telefonen. Der er et hav af indstillingsmuligheder for 1-hånds betjening, gestures etc etc.

Eneste egentlige minus ved Android jeg er stødt på er at i nyere Android er "USB Mass Device" (det at en Android telefon kan mountes som en almindelig USB Disk) fjernet, til fordel for (og nej, det er ikke en fordel -læs om det her !!) MTP - Media Transfer Protocol. Det giver bøvl med at overføre billieder nemt fra Galaxy'en hvis man som jeg ikke ønsker at bruge ting som Google+, Piscasa Web Album etc, men faktisk bare vil arbejde med sine billeder flytbare filer. Samme ting har iøvrigt også altid irriteret mig på iOS platformen, hvor iTunes er lidt af et tåbeprogram at arbejde igennem, specielt hvis man råder over mange devices. Så p.t. har jeg tabt lidt niceness til iPhoto, da MTP på OSX platformen kun virker gennem Android File Transfer

Til gengæld er Android godt integreret med en masse Google Applikationer (efter min smag lidt FOR godt) - man bliver hurtigt både Googli'ficeret og Samsung'ificeret. 

Androiden har også stemmestyring, noget jeg slags slog fra ligesom med iOS' SIRI - det er sgu bare et crappy concept.

 

Apps og Appstores

Appsmæssigt er der mange apps til begge systemer, en del findes ikke til Android (som min dejlige Marantz remote) og sikkert omvendt...

Google's Playstore er hverken værre eller bedre end Apple Appstore - og begge Stores har mulighed for direkte betaling og autoopdatering af Apps.

Ingen vinder eller taber her - ud over at jeg ikke ved om køb af en App i Google Playstore kan bruges på andre devices.

Stabilitetsmæssigt har alle Apps jeg har prøvet også virket upåklageligt.

 

Connectivity,Mail/kalender

Mail og kalender virker ganske glimrende, dog blev jeg overrasket over at CALDav ikke understøttes på Android (Der jo er en Linux) - men integration af mail/kalender og kontakter fra vores Zimbra klares i ét hug via Exchange ActiveSync og spiller fint - og via alt det indbyggede Google er gmail og google calender også fint med.

Men private post er på via IMAP(S) og det virker også fint - som med iOS har man både seperate og en "Combined" indbox - ingen deciderede ændringer der; ud over at Android har flere indstillinger for notificering her som de fleste andre steder, - det kan man jo tolke som både godt og skidt alt efter temperament.  

Andre ting

Galaxy'en kommer med en Pen, noget jeg virkeligt havde set frem til - og den er også rar at bruge, men ofte glemmer jeg den er der og bruger bare klør fem. Men den er meget præcis og har en knap indbygget således at funktioner i Apps kan tilgåes hurtigt. En smart ting er, at hvis man fjerner pennen for langt fra Galaxy'en begynder den at bippe - dette sikrer (eller sandsyngliggør) at man faktisk ikke glemmer pennen. 

Galaxy'en har microSD slot, hvilket er virkeligt nice - et 64 GB kort koster ikke alverden - en ting der altid har irriteret mig en smule ved Apple iPhones.

AirPlay er ikke native supporteret af Galaxy'en, men klarer via en App - hvilket giver en udemærket integration, men helt godt er det ikke.

Generelt er fornemmelsen, der er et "shitload" af indstillinger - se f.eks http://au.ibtimes.com/articles/515279/20131021/60-tips-tricks-samsung-galaxy-note-3.htm#.UzPJ-K1dXQk - men man opdager også, at ret mange af dem nok er nitty-gritty-flueknepperagtigt og knap så brugbare eller værd at skrue på.

Konklusionen

må være at der bestemt ikke kan kåres en vinder, med mindre man er religiøs Apple-, Android- eller Samsung-fanatiker - så er man jo alligevel fortabt og ikke lydhør .... og ser ikke på fakta.

Begge telefoner (og platforme) er utroligt modne og capable og generelt meget stabile; selvom det må antages at Apple' meget stramme (læs lukkede) eco-system alt andet lige bør give større stabilitet end Androids meget mere åbne platform, kombineret med at Apps skal understøtte N antal Android devices, alle med forskellige specifikationer. Jeg har dog ikke oplevet flere crash på Galaxy'en end på Iphone - og med en Samsung er man nok også på den sikreste grund pga. deres andel af Android telefoner på markedet og i brugernes hænder.

Men begge telefoner er små powertools der understøtter alle de operationer og behov man har til dagligt; mange skræmmes helt sikkert (helt overdrevet) af Galaxyens størrelse - og som nævnt tidligere virker det voldsomt på papiret, mens virkeligheden er en anden.

Men der er ingen tvivl om, at Galaxyens skærmstørrelse er en (for mig) meget positiv faktor, jeg så gerne en iPhone med ca. 6" skærm, iOs og de 2  "Tilbage" og "Settings" knapper....og så men brug af mp3 filer til ringetoner, hvor svært kan det være...

Clean up søndag

Igår fik vi lige ryddet godt op udenfor - 2 trailerfulde røg på genbrugspladset, bla. vores gamle træ-havemøbelsæt, det var dælme også grimt og flækket flere steder - pga. manglende vedligehold, det er sikkert (smile)

Indenfor fik vi lige renset lidt i de der køkkenskabe man tager alt for sjældent....

 

Ellers var det bare hyggedag og afslapning efter en god tur med ozzie - lidt motion skal der til for at modvirke alt deet sodavand og slik der truer fra skabe og skuffer (tongue)

Igår fredag morges - efter at have sendt ungerne i skole, tog Anette og jeg Mondeoen og satte næsen mod Tyskland: både for at hygge, shoppe og handle ind til Anettes forældres guldbryllup, Tokes kommende konfirmation 18 Maj 2014 og bare til os selv.

Vi startede med at at køre sydpå, tog en lille tisse (og snask pause) ca. 50 km før grænsen, hvorefter vi forsatte mod Flensburg. Da vi havde booket en overnatning på Hotel Am Nordkreuz ville vi shoppe lidt "nødvendigheder" i form af Pesi, Cocio og lidt slik til hotellet, istedet for at købe det lokalt. Så vi stoppede først i Scandinavian Park, som vi havde hørt skulle være ret billigt - men det var det nu ikke, priser på det fleste ting lå noget over f.eks Fleggard syntes vi; så det blev bare til enkeltheder.

Efter Scandinavian Park forsatte vi til Flensburg og parkerede i udkanten af centrum, for lige at se de små butikker og gyder i "Rote Strasse" inden vi ramte "Holm" - gågaden i centrum, som vi efterhånden kender ret godt.

Vi kom denne gang fra den anden side og startede med at gå gennem Flensburg Gallerie, hvor der blandt andet er en Saturn, sådan en tysk Elgigant med alt godt til manden (smile) Her fik jeg en 32 GB memory kort til Samsung'en og vi fandt Oral-B tandbørste hoveder noget billigere end ved grænsen.

Herefter var det bare shoppe og hygge, samt frokost på Tarverna Santorini - vi skulle dog have taget på Den Gyldne Lilje igen, men det var en lorteregnvejr...maden var da også ok, men udvalget mindre.

Efter shopping - bl.a. i Karstadt hvor Anette fik bukser til konfirmationen, var det tilbage gennem regnen til bilen og en fin tur gennem Flensburg til Hotellet.

Hotellet er relativt spartansk (man får hvad man betaler for (smile) ) og alligevel hyggeligt med fin betjening - så vi hyggede på værelset resten af eftermiddagen og fortærede en del af det i Scandinavian Park indkøbte.

Ved 19 tiden var vi sultne, så vi scannede lige nettet for resturanter i nærheden, så vi evt ikke skulle køre efter manden - der var en fin græsk resturant med gode anmeldelser kun 650 meter væk. Da vi nåede den græske resturant by foot, var der desværre propfuldt, så vi valgte at gå tilbage til hotellet for at køre til Flensburg.

Da vi nåede hotellet skimmede vi lige deres menukort - simpelt og egenligt kedeligt - men vi ville gerne være fri for at køre, så vi satte os ind - vi var de eneste i resturanten og fik bestilt en rumpsteak til Normann og kalkunsteak til Anette.

Det var en positiv overraskelse, superlækker mad, god vin samt iskold isvand, lækkert !!

Et par gange forsøgte vi med delvis resultat at kommunikere med "poderne" derhjemme med små SMS stile med forklaringer, ting de skulle huske osv - enten blev de knapt besvaret eller højest med "ja ja" og lignende...Klart generede at man bliver forstyrret under gaming.

Efter maden tog vi bare op på værelset igen og hyggede og så resten af X-Factor på en snefyldt skærm hvor DR1 kunne anes, alle de andre kanaler var jo tyske med tysk synkronisering.

 

Lørdag stod vi op ved 9 tiden og fik morgenmad på hotellet - her er det typisk man ser at man får hvad man betaler for: en udemærket- men udvalgsmæssigt meget begrænset morgenmad.

Efter morgenmaden kørte vi direkte til gpris.dk for udlevering af vores varer (se listen på Tysklandsshopping ) det var bare superservice, direkte ind varerne stod klar til pålæsning af en flinker fyr - top service, dem kan vi klart anbefale.

Derefter til Fakta for at hente 3 x 1 KG Haribo matadormix og resten af varerne vi manglede, bl.a. 3 x 24 Mokai'er (gpris.dk havde kun Sommersby) og mere slik (tsk, tsk). Bilen var så vildt læsset, men der var også varer for næsten 5K - godt at ungerne ikke var med !!!!!!

  

 

Efter Fakta gik turen nordpå med raske (men ikke for raske skridt), og vi landende kl ca 13:30 i Aalborg, hvor ungerne begejstert kom os i møde (nå vej, de var ved deres pc'ere og køkkenet flød...) men de og hunden var da i live (tongue)

Rigtig dejlig tur med masser af kæreste hygge og snak (smile) 

I was thinking to do this:

To make a paperlike homepage, but the thought was funnier than the result...

Tysklandsshopping

Listen er lang - Guldbryllup, Konfirmation og privat forbrug (smile) - Vi prøver http://www.gpris.dk/ istedet for Fleggaard , hvor vi dog skal hen og hente bl.a. Mokia og tandbørstehoveder.

 

Vare

Varenummer

Mængde

Subtotal

Anthon Berg 1 kg "mini" marcipanbrød

slik0096

1

79,95 kr

Skipper`s pipes 20 stk 340 gram

sli0040

2

39,90 kr

After Eight 400 g

slik0003f

1

19,95 kr

Toffifee 400 gram

slik0117

1

24,95 kr

Red Band Lakrids Sutter 100 stk.

slik0195

1

24,95 kr

Toms Guld karameller 1 kg

slik0128

1

69,95 kr

Pepsi Cola 1 ks. a 24 ds. 0,33 liter

vand0001

8

343,60 kr

Pepsi Twist 1 ks. 24 ds. 0,33 liter

vand0003

4

171,80 kr

7up 1 ks. a 24 ds. 0,33 L

vand0059

3

128,85 kr

Pepsi Max 1 ks. 24 ds 0,33 liter

vand0002

3

128,85 kr

Guinness 1 ks. 24 ds a 0,44l

beer0025

2

319,90 kr

Carlsberg Pilsner 1 ks. a 24 ds.

beer0001

3

179,85 kr

Black Tower Pink Bubbly 6 fl.

muss0013

2

259,90 kr

Verdi Peach 6 fl.

moss0013

1

129,95 kr

Black Tower rød 6 fl.

vinf0069

5

599,75 kr

Black Tower hvid 6 fl. a 0,75l

vinf0064

4

479,80 kr

Novacorte Monte. 6 fl. 0.75 L

vinf0054

1

139,95 kr

Baileys Irish Cream 1 liter

hede0014

1

99,95 kr

X. Ray Energy Drink 1 ks. a 24 ds. 0,25l

soda0050

2

139,90 kr

Pedigree Adult fjerkræ 15 Kg

dyrh0048

1

149,95 kr

Pedigree Adult 5 x kød 15 Kg

dyrh0045

1

149,95 kr

Subtotal

3.681,60 kr

Men det kom aldrig på vores egen hjemmeside ...tsk tsk

Tapesering part 2

Så fik det andet badeværelse en tur i går, søndag - det var en lidt større opperation pga. en masse ting på væggen, en stikkontakt og at der faktisk var 1 cm forskel i bredden på sidste stykke - hvem siger at nye huse er lige.

Men resultatet var meget tilfredsstillende.

 

Spændende ting: