Start

   

Velkommen

Velkommen til Mos-Eisley.dk - Hjemmesiden for NormannAnette,
Toke og Christopher, samt diverse kæledyr og reptiler.

Her er alt muligt blandet som billeder, artikler og blogs om os, vores familie, venner og bekendte - samt vores hobbies og interesser.

Du er velkommen til at snuse rundt og evt. kommentere hvor det er muligt, eller maile os på bnp@mos-eisley.dk

      

Nyeste sider

Recently Updated

Favorit citater

 "Neo, sooner or later you're going to realize, just as I did, that there's a difference between knowing the path and walking the path"

"Oh, if a man is considered guilty 4 what goes on in his mind - Then give me the electric chair 4 all my future crimes, oh"

 

"A fool with a tool is still a fool"

  • ITIL anvendt citat

 

"Den der bidrager mest til en fest, er den der ikke er der"

  • Ukendt oprindelse

 

Vi har kun det skæg vi selv sidder på, eller har fjernet 

  • Me-self, 200x...

 

Et Telenor monent" ( = "et øjebliks stilhed")

 

 

Hvad roder jeg med? - Primært med Atlassian Confluence - som hjemmesiden kører på, samt Atlassian JIRA

Besøg også disse interesseområder


Familiebilleder
Familiens Blog og andre spændende ting
Blog

Andre billeder

IT

ITSM

Huset

Slanger

5S

Anmeldelser

Alt det Andet

 

Nyt på Bloggen:

orgie der foregår her mere ... Facebook har vist ædt den del temmeilig meget.

Men alt er godt og vi har haft en god jul og et godt nytår (smile)

 

Tillykke til Christopher WP Nielsen med de 11 år idag 

Her i ferien, hvor vi var små 3 dage i sommerhus, læste jeg en bog om Computer spillets oprindelse, og "boy o'boy" det bragte jo en masse minder frem.

Der har været en del konsoller og maskiner igennem huset, men ingen af dem står så klart for mig som vores Nintendo 64, som jeg købte i hvad der må have været 1995, 1996 eller måske 1997, og brugte 10.000-15.000 kr på, ud af de "få" penge Anette og jeg havde til rådighed den gang, idag ville det svare til at købe for sååååå mange penge...

Man kan tænke over, at dengang i 94 eller 95 tror jeg at konsol og spil kostede det samme (eller mere) end idag..

Her kan man i 97 se at den er faldet fra 1995,- til 1495,- http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE3495616/nintendo-bag-priskrig-pa-spillemaskiner/

 

Men Nintendo'en greb mit hjerte på en speciel måde, hvor mange andre talte Playstation.

Specielt Mario 64 som kom med konsollen, brugte jeg og Anette mange, mange timer på

Derefter kom Mario Kart, og med investeringen i 4 Joystick brugte Anette, Karina & Brian Christensen endnu flere timer med at baske hinanden i Mario Kart mange weekender efter hinanden.

Så denne weekend er jeg gået lidt i retromode - mest for Nintendo, men også Commodore 64 - se bl.a. Nintendo 64 (N64) og Commodore C64 (C64)

 

Netflix har også en dokumentar om "Video Games", der fortæller en smule af hvad bogen indeholder.

 

Et par andre gode spil var iøvrigt specielt Goldeneye 007 og Wave Race

I 2004 købte vi faktisk en N64 igen og spillede lidt med Toke, men det var jo ikke det samme - så den blev solgt i 2005.

 

Se mere om Computer spillet Histore hos Troldspejlet

 

Nyt Samsung TV

I fredags fik vi vores nye TV - et Samsung UE65HU7505 på 65" - 5" større end vores Sony KDL-60LX900 fra 2010.

Der gik ikke længe efter det var samlet og stillet op på voes Mistral TV møbel, inden jeg opdagede Samsungs absolutte top dumdhed, de 2 stik jeg (man) skal bruge mest - i det mindste det ene af det - HDMI med ARC - vender bagud, og det samme gør netstikket (mange vil nok bruge WiFi, men jeg har netkabler bag TV møblet til alle enheder)...

Det er et superlækket TV, men billedet er way anderledes end på vore Sony, meget mere Philips-agtigt og næsten for "ægte" og med dybde, noget vi bestemt skal vende os til. Størrelsesmæssigt er det bare 1 cm større end vores Sony, rammen er bare meget lille, hvor den på Sony var mindst 5 cm bred.

Lørdag blev der hentet TV ophæng i Jem og Fix til sølle 149 kr - efter min mening faktisk et af de bedste TV ophæng, da det er ret lille, flexibelt og justerbart i højden (mere eller mindre) og har indbygget vatterpas - samt prisen er lav. Der er også en låsestang på det, hvis man ønsker at låse sit TV fast ( det kan man dog ikke på vores, da beslaget ikke er bredt nok til man kan nå ind til det.

Vi fik det hængt op uden de helt store problemer (jeg havde købt et HDMI knæk stik i Jem og Fix) og største problem var at netstikket fylder rigeligt, selvom ophænget giver 19 mm bagved - det er altfor for dumt Samsung... :-/ Vi kunne lige få det vippet på, men jeg tror at netstikket er noget under pres.

Det skal derfor lige af væggen igen for at sætte lidt mere afstand på, efter det kom på væggen kan man også ane blæserne ( = blæserstøj) i det, og det mener jeg ikke man kunne da det stod på bordet - naturligt nok da der var væsentlig mere friplads - og så skal jeg have en USB harddisk sat til.

Rent Feature mæssigt er det dælme iorden, vi så Gravity og Hansel & Gretel:Witch HunterNetflix og jeg har prøvet Viaplay og DLNA på det, det virker også fint. Så det har vist ca. alt hvad hjertet begærer.

Back in the USSR....

Eller næsten - dog kun København ....

Udstationeret i 2 dage hos Forsvaret, men denne gang er det heldigvis ikke Zzleep i Helgolandsgade der skal overnattes på, men Hotel Østerport

Aftensmaden skal indtages på RizRaz - spændende (tror jeg)

Nå, nogen ville ikke på "veggie" resturant, så det bliver gourmet mad somewhere på Islands Brygge (mon vi ser Linse...?)

Igår var det Normann's fødselsdag, og se hvad hans kone og børn gav ham (smile) Så fede !!

Så fede billeder - tak, tak og mange tak, Anette

Ja, nu "hænger" jeg i Slagelse og laver JIRA for en større produktions virsomhed her - og det er ret spændende.

De havde allerede brugt 1 dag med vores konkurrent på at lave et workflow og planer - lige indtil jeg kom forbi (smile)

Interessant at have 5 mennesker fra samme virksomhed i et mødelokale, der skal blive enige om implementering af et (forud) aftalt workflow, hvor meget mon det ligner oplægget når vi er færdige?

Svaret kom langt hen af vejen allerede idag: meget lidt....

5-6 meninger og opfattelser af virkeligheden og dagligdagen der skal implementeres i et system sådan "for real" - det sætter tankerne og debatterne igang. Heldigvis er det rigtige fornuftige nemmesker der ikke er bange for at tage beslutninger eller mod gode råd..

 

De sidste snart 3 uger med JIRA har givet mig en masse input og viden, både på det mere procedurelle/implementerende plan , men også omkring JIRA produktet selv, og det har kastet en del opdateringer og dokumentation af sig om aftenen, der vist mest går med at teste JIRA ting eller se på udvidelser og smarte ting:

 

Styling og "niceness" af JIRA: 

http://www.mos-eisley.dk/display/ATLASSIAN/How+to+hide+the+Comment+section+on+a+Transition+Popup

http://www.mos-eisley.dk/display/ATLASSIAN/Coloring+a+Field+in+Read+Mode

 

Workflows:

Creating Workflows in JIRA from a practical perspective.

Getting a field value in Read Mode

http://www.mos-eisley.dk/display/ATLASSIAN/Script+Runner+plugin


Strøtanker...

http://www.mos-eisley.dk/display/ATLASSIAN/Getting+a+field+value+in+Read+Mode

 

Største problem her på hotellet er det sløve internet, der ikke kan nå bare ADSL hastighed (leveret af TDC iøvrigt...)

Tidsmæssigt går det egentlig rimeligt, det er lidt hamsterhjulet - Stå op, arbejde, spise, arbejde/teste/skrive/tv, sove - start selv forfra. Hjemve'en rammer mest sidste dag og når der er talt i telefon med Anette og ungerne.

Spændende ting: