Breadcrumbs

Blog fra januar, 2011

Der mures...

Det ser fanme godt ud, omend jeg er lidt bekymret for den lave temperatur, muren skal gåes igennem når de er færdige.


Vendia ringer...

Nå, idag fik jeg et venligt opkald fra Nina hos Vendia, der vist havde set denne side og da lige ville følge op på sagerne; nærlæst var indlæggene dog ikke kunne jeg fornemme, jeg har jo slet ikke "bare" skrevet dårligt om Vendia, men også det gode sider - så sent som igår.


Nå anyway, vi fik en lang snak og blev bedt om at ringe når der var problemer, elller sager der nager - og set lidt i perspektiv kan jeg da godt se at det måske har været lidt "nemt" at brokke sig på denne blog og derefter føle sig lidt forudrettet.


På den anden side sagde jeg også til Nina at de så må være lidt mere fremme i skoen en gang imellem, hvis der ikke har været kontakt i et stykke tid.


Endelig er der den måske mere byggetekniske side på sagen, vi (Anette og jeg) ved simpelthen for lidt omkring byggeri og tidslinien til egenligt at vurdere hvordan tingene foregår i den rækkefølge de gør.


Slutteligt kan jeg kun sige at det ser godt ud for fremtiden og at tingene ser lyse ud :-)

Nå - Nu sker der noget !

Det er jo nogle dage siden jeg fik skrevet sidst, men nu sker der noget.


Vi havde møde idag med Svend Ove, Vendias byggeformand - hvor vi lige gennemgik de tings der var i notatet, og lidt hvad planerne er.


De er p.t. igang med at mure, og det ser sgu godt ud - fantastisk at se den rosa mur rejse sig rundt om huset. Muring forventes færdigt i næste uge, der vil dog først blive fuget når det bliver vamere.


Ud over dette kunne han fortælle at maleren spartler vægge etc i næste uge, og ugen efter forventer de at ligge fliser i huset. Fedt at høre at de næste 14 dage sker der noget.


Endelig fik vi lidt informationer omkring processen, f.eks var den sidste tagside ikke lagt fordi at hvis der var stilladser på den side, kunne fjernvarmen ikke ligges ind, og så risikerer man at komme bag i køen igen og skal vente på det. Så der nogle for os "usynlige" ting og procedurer samt ageren som Vendia kender og forholder sig til.


Huset så også fint ud, der var faktisk ingen fugt tilbage ved loftet - så vi gik derfra med en rigtig god mavefornemmelse - og vi glemte helt at tage billeder - øv :-)

Tilliden daler...

Ja det er trist at konstatere, men vi må desværre indse at tilliden til Vendia p.t. er konstant dalende.....


Vi har nu fået bygge rapporten, og kan ikke undgå at finde bare en eller to ligheder med andre sager.


Samtidig hører vi intet fra dem om hvad der sker eller ikke sker, i en mail fra 27-12-2010 har jeg skrevet:


Hej Ole (Nina og Søren)


Først og fremmest god jul og et kommende godt nytår.


Jeg vil lige høre hvad de kommende planer (selvom vejret jo er noget af en Joker) er for huset, er der planer om at sætte gulvvarmen til, begynde indenfor eller hvad? Og kan/vil I mure mens der er frostvejr eller er det en dårlig ide?


Lige nu er vi faktisk oppe i huset og tørre op og lufte lidt ud hver dag, alle vinduer sejler totalt i vand - så vi er jo spændte på om Nina's løfte kommer til at holde næste vinter :-/


Lige et par andre praktiske ting:


1. Emhætten er da vist placeret forkert p.t. - den er ikke sat henne over kogeøen, men henne ved døren til gangen, ca. hvor køleskabet kommer til at stå?

2. Vi har bestemt at der ikke skal en normal dør i til forældrebadeværelset, men en skydedør, for at effektivisere pladsen.


Lad mig endelig høre fra jer.


Der har ingen respons været på denne..<br><br>Forleden mailede jeg igen, responsen var en mail tilbage med "jeg har videregivet den fremsendte mail til byggeformanden Svend Ove. I kan evt. kontakte ham på 23 73 18 50 for at høre nærmere omkring dette."


Det er sgu lidt trist....


Notat fra Byggesagkyndig

Så kom rapporten fra den Byggesagkyndige læs her, der var som sådan ikke overraskelser i den, men den med fundamentet overrasker mig lidt; den havde jeg ikke set selv, det er sgu lidt ringe..

Byggesagkyndig

Igår havde vi en byggesagkyndig på huset, for lige at checke op på tingene, og det var vi egentlig rigtigt glade for; så vi ser frem til rapporten fra ham.

Løsningen fra Vendia

Jeg ringede til Vendia igår og fortalte om det meget usmarte undertag, der var helt vådt og de lovede at gøre noget ved det...


Senere var Anette oppe og kigge og kunne se de har tapet alle udluftninger til, og der var meget voldt på loftet og gulvet.


Her til morgen var vi lige oppe at kigge og der var egentlig rimeligt tørt - efter hvad vi kunne se i mørket - og jo, der var tapet til. Men Vendia, var det ikke smartere at have lavet tingene rigtigt og ført udluftninger op gennem taget, så der kunne komme lidt cirkulation i rummene...  ?

Så gik det op for mig..

Hvorfor faen undertaget nærmest svømmer i vand, - det er sgu fordi at alle udluftningskanaler ikke er ført gennem taget, så alt den varme luft der genereres af de 2 varmekanoner i huset føres lige op på loftet og møder den kolde luft udefra = mega kondens.


Det tror jeg bestemt ikke er optimalt Vendia?